Rewolucja na talerzu czyli jak fizyka i chemia zmieniły gotowanie. okładka

Średnia Ocena:


Rewolucja na talerzu czyli jak fizyka i chemia zmieniły gotowanie.

Czy kuchnia może być laboratorium? A kucharz – naukowcem? Ta książka ebook to nie następny tutorial o zdrowym odżywianiu, ani zestaw przepisów z modą na „superfoods”. To fascynująca opowiadanie o tym, jak nauka – chemia, fizyka, a nawet filozofia – wkroczyła na talerz. Dowiesz się: Czym naprawdę jest gastronomia molekularna (i czemu nie chodzi tylko o „dymiące” desery), Jak myślą awangardowi szefowie kuchni tacy jak: Ferran Adrià czy Heston Blumenthal, Które techniki zmieniły nasze rozumienie smaku, tekstury i... emocji. To książka ebook dla interesujących – tych, którzy chcą wiedzieć, dlaczego jajko zmienia konsystencję w 63°C, co losy się w trakcie smażenia steka i czy da się „rozłożyć smak” na części pierwsze. Dla pasjonatów jedzenia, kucharzy, naukowców i tych, którzy wiedzą, że gotowanie to coś więcej niż przepis.

Szczegóły
Tytuł Rewolucja na talerzu czyli jak fizyka i chemia zmieniły gotowanie.
Autor: Piotr Reimann
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Piotr Reimann
Rok wydania: 2025
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Rewolucja na talerzu czyli jak fizyka i chemia zmieniły gotowanie. w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Rewolucja na talerzu czyli jak fizyka i chemia zmieniły gotowanie. PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.