Pysznie bez glutenu okładka

Średnia Ocena:


Pysznie bez glutenu

Przepisy na proste do przygotowania, niezbyt czasochłonne i smaczne potrawy.„Dziś kłopot diety bezglutenowej dotyka coraz więcej osób. Glutenu muszą unikać chorzy na celiakię i cierpiący z powodu jego nietolerancji, wywołującej szereg uciążliwych dla życia dolegliwości. Coraz więcej ludzi decyduje się na rezygnację z glutenu, żeby być zdrowszym i szczuplejszym”.Pierwsza książka ebook autorstwa Grażyny Bober-Bruijn z cudownymi zdjęciami Gosi Wieruszewskiej. Znalazło się w niej nad 100 przepisów na łatwe potrawy bezglutenowe zilustrowane ok. 400. fotografiami i rysunkami. Przepisy zostały dobrane tak, żeby sprawdziły się podczas rodzinnego przygotowywania dań i zachęcały do swoich poszukiwań kulinarnych.Autorki udowadniają, że pewne ograniczenia wynikające ze względów zdrowotnych wcale nie muszą zubożyć diety; zachęcają do swojej interpretacji przepisów, modyfikowania ich, urozmaicania, a nie tylko podejmowania prób odtwarzania; do gotowania z dziećmi, żeby zaszczepić im nawyki przygotowywania jedzenia w domu a także sięgania po to, co dobre i zdrowe, nauczyć je gotowania, przekazać umiejętności i styl jedzenia. To co wynosi się z domu. Gotowanie to także podejmowanie decyzji, wybieranie, uczenie się odpowiedzialności.

Szczegóły
Tytuł Pysznie bez glutenu
Autor: Bober-Bruijn Grażyna, Wieruszewska Gosia
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo MUZA S.A.
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Pysznie bez glutenu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Pysznie bez glutenu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • natalia2906

    Zachęcająca na początku. Lecz kompromitujący błąd jak na książkę kucharską. W przepisie na szarlotkę nie ma słowa o proszku do pieczenia. A w opisie wykonania: "wmieszaj proszek do pieczenia":(

  • deutschfan1

    Książka ebook bogato ilustrowana, fotografie są naprawdę przepiękne i zabawne. Poza tym przepisy są o różnorakim stopniu trudności i nie są wyszukane, tak że każdy o większym albo mniejszym doświadczeniu kulinarnym sobie poradzi. Ratunek dla osób na bezglutenowej diecie, nie muszą ciągle tego samego jeść :)

  • Justyna Lange

    przepysznie i kolorowo :) zachęca do gotowania :) szybkie i proste dania do przygotowania :)

  • kasiakasia

    3 miesiace temu dowiedzialam sie ze moj partner ma celiakie. po zakupie tej ksiazki postanowilam zrobic mu niespodzianke i upiec jego ulubione ciasto cytrynowe w odsłony bezglutenu - str 166 tej ksiazki. troszke sie zdziwilam ze w przepisie jest kaszka kukurydziana a nie maka lecz ze zupelnie jestem w tych tematach laikiem, zrobilam wszystko zgodnie z przepisem. i coz... dawno nie jadlam nic bardziej obrzydliwego. to "ciasto" to sama kaszka :/ nie ma to nic wspolnego z deserem nie mowiac juz o ciescie. nie wiem nawet gdzie by tu mialo ciasto wyrosnac. chrupie ta kaszka miedzy zebami i zostawia okropny posmak. jesli wszystkie przepisy sa tego typu to wspolczuje tym paniom.

  • Marzena Zwra

    Ja sama nie i moja rodzina tolerujemy gluten lecz mam znajomą która od dzidziusia nie może go spożywać a więc miałam kłopot co jej podać do jedzenia jak przyjdzie. Ta książka ebook podaje dużo prostych pomysłów na fajne potrawy nawet dla osób tolerujących gluten. POLECAM!!!!

  • Beata Krauze

    Książkę sprezentowałam sobie . Już spróbowałam kilka przepisów, bardzo pomocna

  • KatJab

    Zamówiłam i się nie pomyliłam. Cudowna szata graficzna, która dodaje apetytu. Przepisy zróżnicowane, nie nudne, baaardzo łatwe do przygotowania dosłownie z paru składników. Takie właśnie lubię. Jak na razie każdy przepis trafiony w dziesiątkę. Już nie mogę się doczekać dalszego gotowania. Zalecam każdemu!

  • Arlina

    Połowa książki to bajeczne zdjęcia jedzenia i według mnie to mega plus, ponieważ najpierw je się oczami! Fotografie zachęcają do gotowania! Nawet nie spodziewałam się, że tyle fantastycznych rzeczy można przygotować bez grama glutenu! Zupa kokosowa podbiła smak całej mojej rodziny. Polecam! Dania wymagające trochę czasu, lecz ten smak to największa nagroda!

  • Slesz

    Nie znam treści - oglądałem w sklepie. Po doświadczeniach z ebookami opisujące różnorakie aspekty fotografii - nie kupuje poradników gdzie 3/4 książki to zdjęcia. Aczkolwiek komuś na pewno się przyda. Lepsza będzie Kuchnia polska bez pszenicy

  • Agawa

    Jestem mamą pięciolatki, która jest na diecie bezglutenowej z powodów zdrowotnych. Powiem tak: wreszcie ktoś z gotowania dla "bezglutenowca" zrobił przygodę. Razem z Lenką mogę przygotowywać zdrowe pyszności. I moja Córeczka nie musi być skazana na pytania: a może zjesz banana skoro nie możesz ciasteczka? Ponieważ okazuje się, że jest masę fajnych dań, które moja Córka może jeść, a ja sama na to nie wpadłam. Czytam inne komentarze ... że makaron kupny ... a własną drogą, kto dziś robi samodzielnie makaron? Prawdopodobnie osoby z nadmiarem czasu. Ta książka ebook to bomba!

  • ArturJ

    Książkę zamówiłem zaraz jak tylko ukazały się pierwsze wzmianki o tym, że takowa powstała.Jako lekarz gastrolog widziałem już wiele publikacji na temat diety bezglutenowej, też publikacji zagranicznych.W tej książce pdf rolę grają dwa najistotniejsze aspekty: 1. Dieta, pokazana w sposób lekki i dostępny dla każdego, omówiona w bardzo rozsądny sposób. Poza tym skupiająca się na naturalnie bezglutenowych posiłkach i wypiekach, które w tej diecie są ważne i nie szukająca za wszelką cenę powtarzania dań typu: pierogi, knedle, makaron i różnorakich rodzajów chleba z mąk bezglutenowych, czyli najczęstszego błędu popełnianego przez początkujących.2. Szata graficzna, która własną oryginalnością i lekkością zachwyca na każdej stronie i pomaga każdemu komu jedzenie bez glutenu kojarzy się z trudnym wyzwaniem. Fotografie są bardzo dobre.Autorki mogą być bardzo dumne ze własnej pracy.

  • myszkapi

    Szukałam głównie fajnych chlebów, lecz jest tylko jeden, trochę szkoda, ponieważ wydałam niemal 40 zł, a niewiele skorzystam. Fotografie cudowne lecz przepisów mało, głownie jak już ktoś niżej warzywa. Ja od chleba jestem uzależniona, moi faceci także, więc szukam dalej. A tę książkę może komus sprezentuje.

  • luis

    Kto jest na diecie bezglutenowej zrozumie odrazu, ze ta ksiazka jest strzalem w dziesiatke! Prezentuje w bardzo łatwy sposob gotowac i nie dac sie zwariowac! TKsiazka jest merytorycznie bardzo nieźle ustawiona. Sami jestesmy z zona na diecie od wielu lat i rozumiemy autorki w zupelnosci. Wszystkie maczne potrawy to nie dieta bezglutenowa a ich bierne odtwarzanie w odsłony bez glutenu to co innego niz zdrowa, zbalansowana dieta, ktora tu, w tej niesamowitej ksiazce, jest doskonale przedstawiona!Autorki wiedzialy co robic piszac ksiazke, ktora inspiruje nas do poszukiwan potraw naturalnie bezglutenowych!Brawo za przepisy i olbrzymi plus za szate graficzna, zdjecia sa super! takiej ksiazki jeszcze nie bylo!

  • Reaper

    Bardzo ładnie wydana książka ebook kucharska. Naturalnie nie to jest najważniejsze. Dania, które oferuje nam autorka są całkiem ciekawe, a co najistotniejsze smaczne. Dzięki tej książce pdf w końcu można zrobić sobie potrawę smaczną, a w dodatku zdrową. Osobiście jestem z kupna tego tytułu bardzo zadowolony. Pozdrawiam.

  • kulinarnaczytelnia.pl

    Szata graficzna piękna, lecz przepisy pozostawiły olbrzymi niedosyt. Przeważają łatwe dania naturalnie bezglutenowe, jak warzywa na ciepło, sałatki, koktajle, zupy czy bezglutenowe kasze z dodatkami. Jest tylko jeden chleb i garstka słodkości. W dodatku w składzie potraw mącznych widnieją „koncentraty ciasta” albo „mieszanki na chleb”. Osoby stosujące dietę bezglutenową, zwłaszcza od wielu lat, nie mają raczej kłopotów z przygotowaniem owocowego koktajlu, sałatki, zupy lub warzyw z kaszą. Nie jest ciężko ugotować kupiony w sklepie makaron bezglutenowy i polać go sosem. Największym wyzwaniem są te potrawy, które oryginalnie zawierały gluten, czyli chleby, bułki, pizze, naleśniki, racuszki, domowe makarony, pierogi, ciasta, ciasteczka itp. I właśnie takich przepisów, wykorzystujących jak najbardziej naturalne i nieprzetworzone składniki (bez miksów mąk czy gumy guar), poszukuję we wszystkich bezglutenowych publikacjach kulinarnych. Od autorki z tak długim doświadczeniem oczekiwałam czegoś więcej.