Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się własnymi najlepszymi pomysłami na niezwykłe kolacje. Pachnące nowymi ziołami pasty i hummusy, apetyczne zapiekanki i smakowite tosty, do tego pieczone warzywa z aromatycznym farszem, lekkie, soczyste sałatki lub sycące naleśniki. I jeszcze coś, co osłodzi twój wieczór: pyszny deser w postaci kruchych ciasteczek albo owoców pod gorącą kruszonką. Kolacja to nierzadko jedyna okazja w ciągu zabieganego tygodnia, żeby spotkać się przy jednym stole. Warto się postarać, by był to czas wyjątkowy. „Pyszne kolacje” to zbiór kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym dynamicznie i z prosto dostępnych składników wyczarujesz idealny posiłek dla siebie i własnych bliskich. W książce pdf odnajdziesz również praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, żeby móc w pełni cieszyć się jego walorami.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pyszne kolacje |
Autor: | Starmach Anna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Społeczny Instytut Wydawniczy Znak |
Rok wydania: | 2018 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Szybkie przepisy na kolację. Element naprawdę zalecam są dość ciekawe, chociaż zdarzają się również mniej wyszukane (np.owoce pod kruszonką) pasujące do kategorii deser a nie kolacja :)
Polecam, przepyszne przepisy na szybką kolację :) przystępnie napisana i super zilustrowana. zalecam
Jak każda książka ebook Ani ! Świetna, konkretna i z dużą dozą pomysłów na rodzinne kolację :)
Świetne przepisy, wszystko ładnie i przejrzyście zaprezentowane. Polecam.
“Pyszne kolacje” Anny Starmach to 60 pomysłów na kolację idealną. Są to raczej łatwe i szybkie przepisy, dla każdego przeciętnie obytego w kuchni człowieka. Aczkolwiek bardziej zaawansowani kulinarnie nie znajdą tu dużo odkrywczych przepisów - co nie jest moim zdaniem wadą tej pozycji - to po prostu nie jest książka ebook dla wszystkich. Jest to na pewno książka ebook dla kogoś zabieganego – większość przepisów nie wymaga długiego czasu realizacji, zresztą jeden z wielkich epizodów nazywa się nawet: “na szybko”. Nie jest to hermetyczna, skomplikowana kuchnia zahaczająca o molekuły. Autorka oferuje gotowanie z nietrudnych do zdobycia produktów, przy czym są to także propozycje na zdrowe dania. Aczkolwiek tatar na kolację niekoniecznie będzie propozycją łatwostrawną. Mamy tu rownież szeroki przekrój geograficzny - od arabskiego tabbouleh, poprzez śródziemnomorskie greckie czy włoskie dania, aż po swojskie naleśniki. Do wyboru, do koloru. Ogólnie, cała szata graficzna mogłaby być ciekawsza - fotografie są interesujące, lecz już samo zakomponowanie przepisów na stronie - zachowawcze i raczej nudne. Za to fajny jest zdjęciowy spis treści – przejrzysty i czytelny. Jedynie końcowy epizod o winie mnie rozczarował: “jeśli wino nie jest słodkie, to znaczy że jest wytrawne” - to jest na serio? Nie jestem wytrawnym (nomen omen) znawcą wina, lecz taka informacja jednak zwala z nóg nazbyt jednak prostą siłą przekazu.
Moja ulubiona seria! - jestem przyzwyczajona do tego formatu i ta seria się sprawdza najlepiej w gotowaniu dla zabieganej mamy. Książka ebook jest podzielona na 3 części: na szybko, na gorąco i na słono a także dodatek o winie. Kolacja w końcu to najistotniejszy posiłek dnia i nierzadko jedyny naprawdę wspólny posiłek z cała rodzina :)!!
Super dawka kolejnych przepisów od Pani Ani. Element przepisów juź przetestowana, niedługo kolejne. Polecam!
Jak zwykle Ani mnie nie zawiodła i dała nową energię do działania. W książce pdf znajdziecie proste, szybkie i niedrogie przepisy na wspaniałe kolacje. Wszystko jest ujęte w pięknej i praktycznej oprawie graficznej a na końcu znajdziecie tutorial o winach. Szczególnie spodobał mi się ten dodatek, ponieważ jest to coś nowego i od dawna chciałam się dowiedzieć jakie wino powinnam podawać do moich dań. Serdecznie Polecam!
Dla osób czerpiących radość z gotowania pozycja obowiązkowa! Mąż wielbi dania z tych przepisów.
Następna książka ebook Pani Ani traktująca o kolacjach - łatwe przepisy, który pozwalają zabłysnąć w kuchni. Przepisy są podane w przejrzysty i precyzyjny sposób i dosłownie każdy może zabrać się za gotowanie. Świeżym i fajnym fragmentem jest element o winach, w końcu odpowiednio dobrane wino pozwoli dodatkowo unieść walory smakowe posiłku, a co do czego dobrać nie zawsze jest oczywiste. P.s. Jest to prawdopodobnie najładniej wydana książka ebook do tej pory!
To już następna kulinarna oferta Ani Starmach. Książka ebook została podzielona na 3 części i dodatkowo mamy w niej dodatek związany z winami (dobór wina do posiłku, sposób przechowywania itp.). W pierwszej części znajdziemy łatwe i szybkie przepisy na kolacje na zimno ( np. pasta z bakłażana). W drugiej części są kolacje na gorąco (np. caponata) a w trzeciej części znalazły się przepisy na dania na słodko (np. racuchy z jabłkami). Każdy znajdzie coś dla siebie. Wszystkie przepisy opatrzone są pięknym zdjęciem. Jestem olbrzymią wielbicielką ebooków kucharskich pani Ani, ponieważ potrawy są nieskomplikowane, niedrogie a także szybkie w przygotowaniu.
RECENZJA PRZEDPREMIEROWA Moje czwarte spotkanie kulinarne z autorką książki pt. „Pyszne kolacje” Anną Starmach sądzę za udane, bo mogłam bez chwili namysłu wypróbować przepis, który jest słynny wszystkim, lecz skrywa lekką tajemnicę, którą odkryłam, w trakcie wykonywania krok po kroku poszczególnych czynności. Do przetestowania wybrałam przepis znajdujący się na stronie 128 - Racuchy z jabłkami. Do racuchów nigdy nie dodawałam przypraw ani piany ubitej bezpośrednio z białek, ale umieszczałam całe jajko raz jabłka pokrojone w talarki. Nastąpiła przemiana i pojawiły się w przepisie ubita piana, cynamon a także jabłka pokrojone w kostkę. Od siebie jedynie unowocześniłam tym, że mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam i cynamon. Zapach cynamonu wzbogacił przepis, a piana dodana na sam koniec wzmocniła, ciasto łącząc się ze wszystkimi składnikami podanymi w przepisie. Książka ebook składa się z 3 epizodów podzielonych na 3 części: na szybko, na gorąco, na słodko a także praktycznych rad o winie. Sukces gwarantowany będzie na każdym szczeblu kulinarnym po przyrządzeniu zaproponowanych przez Panią Annę 60 przepisów. W precyzyjny i łatwy sposób autorka wyjaśnia, jak ma się wykonać przepis, który z reguły jest trudny, a w trakcie jego powstania okazuje się, że jest prosty. Dania na kolacje powinny być przemyślane, łatwe i lekkie. Można je udoskonalać deserem, który urozmaici, każdą chwilę spędzoną w gronie rodziny smakując kunszt dobrej kolacji. Szczególną uwagę zwróciłam tutaj na sposób estetyki podawania dań a także odpowiednio dobraną czcionkę zamieszczoną w tekście. Fragmentem dodatkowym są tutaj cudownie wykonane fotografie 60 przepisów, win, które przyciągną oko nie jednego smakosza. Kuchnia Pani Anny powinna stanowić zachętę dla wielu osób, które odkryją razem z nią, że warto, jest podążać jej polskimi a także zagranicznymi smakami. Zalecam przeczytać tę książkę.
Smak czy niesmak „Pyszne kolacje” to najwieższa książka ebook kucharska Anny Starmach, zawierająca 60 przepisów będących pomysłami na smaczne kulinarne zwieńczenie dnia. Książka ebook uwzględnia podział na dania „na szybko”, dania „na gorąco” a także dania „na słodko” – czyli dla każdego coś dobrego; ponadto inspiracje z przepisów czerpać mogą także osoby nie spożywające mięsa. Po męczącym dniu z reguły nie mam już weny na przygotowywanie wymyślnych kolacji, a nierzadko w ogóle brakuje mi pomysłu co podać rodzinie, dlatego w pozycji tej upatrywałam rozwiązania własnych wieczornych kulinarnych dylematów. Niestety czuję się nieco rozczarowana propozycjami zamieszczonymi w książce pdf – sałatki, desery, dania nieźle znane. Nie tego typu inspiracji poszukiwałam. Liczyłam na jakieś nowe przepisy, na coś odkrywczego, coś nawet bardzo banalnego, lecz nieoczywistego. Dużo z zaprezentowanych dań osobiście nie wpisuje się w mój sposób myślenia o kolacji, być może dlatego odbieram tę książkę z pewną dozą rozczarowania. Należy jednak podkreślić, że wydanie jest bardzo estetyczne, a dania uwiecznione aparatem Agnieszki Piątkowskiej wyglądają bardzo apetycznie. Szata graficzna książki to zdecydowanie jej wielki atut. Ponadto w książce pdf zamieszczono przewodnik po winach autorstwa Bogumiły Wiśniewskiej. Rozumiem zamysł takiego duetu – przepisy na kolację i przewodnik po winach, jednak sięgając po książkę kucharską oczekiwałabym przede wszystkim interesujących przepisów – dopracowanych, niebanalnych, nowych. Chcąc poczytać o winach, mogę sięgnąć po pozycje specjalnie temu zagadnieniu poświęcone. Takie uzupełnienie książki kucharskiej wg mojej opinii jest zbędne. Podsumowując – książka ebook Anny Starmach „Pyszne kolacje” niczym nie wyróżnia się spośród wielu dostępnych na rynku pozycji o podobnej tematyce. Przepisy nie do końca są trafione, jeżeli chodzi o porę dnia i posiłek, na który są proponowane. Wydaje się, że publikacja ta nie została należycie przygotowana, że pisano ją i wybierano przepisy trochę na kolanie, w pośpiechu. Jednak nie przekreślam tej książki całkowicie, zapewne sięgnę po niektóre przepisy, chociaż nie koniecznie przygotowując kolację.
„Pyszne kolacje. 60 przepisów na idealną kolację” to najwieższa książka ebook Ani Starmach. Bardzo lubię oglądać ją jak gotuje, dlatego nie mogłam sobie odmówić posiadania jej kolejnej książki. Wydaj mi się, że kolacje w Polsce są traktowane po macoszemu. Zazwyczaj siada się przed telewizorem z kanapką i kubkiem herbaty. Ania zachęca nas do wypróbowania czegoś nowego. Własnymi kulinarnymi pewniakami zmusza nas do celebrowania zwykłej codzienności. Wszystkie przepisy składają się z paru prosto dostępnych składników, co daje możliwość wyczarowania przepysznych kolacji dla własnych bliskich. Przepisy dzielą się na: dania na szybko, na gorąco (na zimno) a także na słodkie desery. Zadowoleni będą zarówno roślinożercy, jak i mięsożercy. Książka ebook okraszona jest cudownymi zdjęciami Agnieszki Piątkowskiej. To głównie one zachęcają do spróbowania przepisów Ani. Już mam kilka własnych faworytów. Na końcu książki znajdziemy miły dodatek od Bogumiły Wiśniewskiej – przewodnik o winie. Dzięki czemu dowiemy się wszystkiego o winie. Jak je degustować, podawać i przechowywać. A info z etykiety nie będą już dla nas enigmą. Jedyny jej minus, to prawdopodobnie rozmiar. Trudno jest gotować i trzymać ją jednocześnie otwartą. Książka ebook sama uporczywie się zamyka. Być może bardziej tu chodzi o jej sklejenie niż rozmiar. Bardzo szkoda mi ją przygnieść czymś ciężkim, bo jestem bibliofilem, i każda forma uszczerbku na książce, nawet na kucharskiej, to ból w moim sercu. „Pyszne kolacje. 60 przepisów na idealną kolację” poleciłabym wszystkim wielbicielom kuchni Ani Starmach. Łatwe przepisy, paru składnikowe dania i apetyczne fotografie zachęcają do gotowania i celebrowania wspólnych posiłków.
Książka ebook „Pyszne kolacje” Anny Starmach to zestaw 60 przepisów, podzielonych na trzy kategorie: na szybko, na gorąco, na słodko. Na końcu książki, znajduje się kilka stron dodatkowych na, których autorka wraz z przyjaciółką odkrywają przed czytelnikiem sekrety win, czyli jak podawać, przechowywać, jak łączyć z jedzeniem. Nie jestem wielbicielką picia wina, mimo to epizod był interesujący ponieważ wino używam do gotowania. Przepisy są proste, niektóre wręcz banalnie proste, jak np naleśniki z serem i truskawkami czy tatar. Na 60 przepisów natknęłam się na jedną potrawę o której nazwie nie słyszałam nigdy. Tabbouleh. Okazało się, że to trochę sałatka z kaszy, a trochę kaszotto, więc byłam w domu i odetchnęłam z ulgą, że książka ebook faktycznie nie zawiera udziwnień. Jest tu naprawdę kilka wspaniałych sałatek jak chociażby: Sałatka z tuńczykiem Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z avokado i krewetkami Czy któraś z nich może okazać się nie smaczna? Nie! Uwierzcie, już po składnikach można wywnioskować, że będzie pysznie, ponieważ czy są osoby, które nie lubią avokado albo mango? Równie kluczowe co przystępność składników, jest czas i skomplikowanie przygotowywanego posiłku. Wszystkie przepisy to przepisy na dania proste, nie mogę również powiedzieć by były bardziej czasochłonne niż nasze posiłki, które tworzymy w domu. Urzekł mnie przepis na Naleśniki „ruskie”, a są to naleśniki z farszem, który znamy z pierogów „ruskich”, dla mnie ten przepis to złoto, no że ja nigdy na to sama nie wpadłam! Alternatywa dla lepienia (nienawidzę) pierogów! Coś wspaniałego a tak prostego. I to jest właśnie ta magia gotowania, której oczekuję od ebooków kucharskich. Ta książka ebook to idealna opcja na upominek dla zaprawionej w boju kucharki czy również kucharza lecz i dla kompletnie zielonej osoby, która potrafi przypalić wodę na herbatę a chce się czegoś nauczyć.
Przepyszne kolacje Anna Starmach W książce pdf PYSZNE KOLACJE Anny Starmach znajdziemy 60 pomysłów na kolacje. Przepisy podzielone są na trzy kategorie: „na szybko”, „na gorąco” i „na słodko”. Dodatkowo na końcu książki znajduje się epizod dotyczący wina stworzony przez Bogumiłę Wiśniewską. Dowiem się z niego pomiędzy innymi jak podawać wino, jak je przechowywać, jakie tajemnice skrywają etykiety, co świadczy o tym, że wino jest niedobre a także jak łączyć je z jedzeniem. Wracając do przepisów. Znajdziemy tutaj zarówno dania proste, większości już nieźle słynne jak placki ziemniaczane czy naleśniki, jak też te bardziej wyszukane jak np. gravlax z burakami czy zielone curry z krewetkami. Jak widać jest w czym wybierać. Co prawda ciastka kocie oczka czy aromatyczne gruszki w winie nie do końca pasują mi na kolację chyba, że mają być dodatkiem do jej uroczystej wersji. Co podoba mi się w tej książce? Przede wszystkim czytelność. Zaczynając od spisu treści, w którym wykorzystane zostały miniaturki zdjęć potraw przez same przepisy i układ książki skończywszy. Przepisy są ciekawe, niektóre standardowe dania urozmaicone zostały niecodziennymi dodatkami smakowymi. Podsumowując „Pyszne kolacje” zalecam przede wszystkim tym, którzy nie spoglądają na kaloryczność dań, a tym którzy aktualnie są na diecie radzę trzymać się na baczności.
Uśmiech Ani na okładce przyciaga oko do ksiazki, Ksiażka fajnnie napisana - łatwe przepisy , piekne zdiecia do kazdej potrawy to duzy plus , Jest w czym wybierac ... Super dodatek w postaci jakie wino wybrac , co sama teraz sie przekonałam ze tonie prosta sprawa ... lekcja nie pójdzie na marne 😉 Bardzo zalecam najwieższa ksiazke Ani Starmach , dlamnie duzy plus wielkosc ksiazki , zawsze mozna ja mieć pod reka ponieważ niezajmuje duzo miejsca ... P o l e c a m. !!!!!
Po najnowszą książkę Ani Starmach sięgałam z nadzieją, że okaże się być pozycją, którą będę wertować gdy tylko przyjdzie mi przygotować jakiś posiłek. Co prawda książka ebook dotyczy kolacji, jednak zamierzałam ją wykorzystywać do przygotowywania śniadań czy przekąsek. Oczekiwania miałam duże, w ciągu całego życia jedzenie to czynność, którą wykonujemy każdego dnia i jest dla mnie ważne, żeby jedzenie jak i jego przygotowanie było przyjemne (a najlepiej łatwe, szybkie i przyjemne ;)) Sam zamysł na tematykę książki uznałam za ciekawy, więc tym większe było moje rozczarowanie po przeglądnięciu poszczególnych rozdziałów. Niestety książka ebook sprawia wrażenie przygotowanej w pośpiechu, bez przemyślenia jej zawartości. Co więcej, brakuje mi w niej konkretnego stylu, po którym mogłabym poznać, że jest to książka ebook Pani Ani, brak w niej też chociażby krótkiego wstępu na temat przepisu, co w moim odbiorze czyni książkę niemal jałową (wstępy np. w Jadłonomii czytam nadal, mimo iż znam je niemalże na pamięć ;)) Niedopracowany jest też sam podział na przepisy. Na samym początku mamy serię dań "Na szybko", gdzie wśród przepisów znajdziemy dania, których składniki trzeba najpierw marynować kilka godzin (pomidorki, śledzie, łosoś)!, następna element to "Na ciepło" gdzie znajdziemy Caponatę, która ma być serwowana po schłodzeniu... Najbardziej rozczarował mnie dział "Na słodko" gdzie znajdziemy.....tiramisu! Nie wiem, może mam inne spojrzenie na kolację, lecz nie wyobrażam sobie przygotowania tiramisu czy ciastek z kremem na kolację, dla mnie to niestety jakieś nieporozumienie. Co więcej tego typu przepisy są w mojej opinii "zapchaj dziurą", a to nie ilość przepisów ma znaczenie ale ich jakość! Moje oczekiwania w stosunku do książki były całkiem inne. Liczyłam na dania z jajek (omlety, suflety), jaglanki, owsianki, koktajle, wariacje na temat placków czy kasz. Niestety otrzymałam zestaw przepisów bez pomysłu i myśli przewodniej. Szkoda