Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W książce pdf znajdziemy mnóstwo smakowitych, sprawdzonych przepisów – na niemalże każdą okazję, łatwiejsze i trudniejsze, dla zupełnych debiutantów i osób, które niejedno w swoim życiu upiekły czy ugotowały, lecz czasami po prostu brakuje im inspiracji.120 pomysłowych przepisów na rewelacyjne zupy, przekąski, sałatki, dania główne i desery. Świetne do przyrządzenia letnią porą, z wykorzystaniem sezonowych owoców i warzyw. Sprawdzone przez magazyn „Moje Gotowanie”. Łatwe, lekkie i pyszne, łatwe w przygotowaniu. Dania kuchni polskiej i światowej. Na wielki rodzinny, wykwintny obiad i szybką przekąskę. Zdrowe sałatki i kolorowe desery.Zaczynamy od zup – kremy, musy, chłodniki, warzywne i owocowe, bardziej tradycyjne (jak barszczyk ze szczawiem czy botwinka po polsku) i odważniejsze (jak zielone gazpacho czy cytrynowa z kurczakiem i kuskusem). Później zachęcamy do przyrządzenia przekąsek – tartaletek, roladek, placuszków, prostych i dynamicznych (jak smażone figi z cebulą) i bardziej pracochłonnych (jak sformattino z bakłażana). W następnej kolejności prezentujemy sałatki – m.in. z wędzonym pstrągiem, z młodą marchewką i brzoskwiniami, a nawet z kurczakiem i truskawkami. Dalej pojawiają się dania główne – mięsa, ryby, tarty, makarony, pieczone, smażone, zapiekane, grillowane i gotowane, od kurczaka na kilka sposobów i steku ze szparagami, przez tadżin, spaghetti z pomidorami i risotto z owocami morza po racuchy z kaszy jaglanej i placki z kuskusu.I wreszcie na końcu przedstawiamy obłędne desery – sorbety, torty, rolady, zawijane babeczki, rożki z kruchego ciasta i domowe jagodzianki, orzeźwiające smoothies i likiery.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pyszne klimaty |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Burda Publishing Polska |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook cudownie wydana, przepisy opisywane dokładnie, do każdego przepisu zdjęcie. Zalecam
Wszystkie zawarte tutaj przepisy są zaprezentowane w bardzo przejrzysty sposób. Mamy nazwę dania, ilość porcji na, które wystarczą podane składniki a także czas przygotowania. Poniżej lista składników a także sposób wykonania. Czasami dodane są także jakieś ciekawostki czy wskazówki. Wszystko opisywane w prosty do zrozumienia sposób. Nie wypróbowywałam jeszcze żadnego z zawartych tutaj przepisów, lecz jeśli już po któryś z nich chwycę to na pewno bez problemu zrozumiem jak go wykonać ;) Niektóre z nich są dosyć wytworne, niektóre dosyć zwyczajne, jedne proste inne trudne, lecz z tego co zauważyłam wszystkie zawarte w tych przepisach składniki są ogólnodostępne i nie ma jakiś nieznanych i mało spotykanych rzeczy więc jeden pewna, że z każdym podanym utaj daniem poradzimy sobie bez większych trudności ;)