Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania a także liczbę w gospodarstwie, podkreśla również obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono również przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, słynni m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania a także liczbę w gospodarstwie, podkreśla również obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono również przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, słynni m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Prowadzenie produkcji zwierzęcej. R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1. Szkoła ponadgimnazjalna |
Autor: | Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.