Prowadzenie produkcji zwierzęcej. R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1. Szkoła ponadgimnazjalna okładka

Średnia Ocena:


Prowadzenie produkcji zwierzęcej. R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1. Szkoła ponadgimnazjalna

Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania a także liczbę w gospodarstwie, podkreśla również obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono również przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, słynni m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej!Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik – dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem.Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania a także liczbę w gospodarstwie, podkreśla również obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich – w nauce pomagają schematy i zdjęcia!Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono również przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła.Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, słynni m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik.

Szczegóły
Tytuł Prowadzenie produkcji zwierzęcej. R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1. Szkoła ponadgimnazjalna
Autor: Banaszewska Dorota, Charuta Anna, Janocha Alina
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Prowadzenie produkcji zwierzęcej. R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1. Szkoła ponadgimnazjalna w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Prowadzenie produkcji zwierzęcej. R.3.2. Podręcznik do nauki zawodu technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 1. Szkoła ponadgimnazjalna PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.