Średnia Ocena:
Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Wielki nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągnięcia pożądanych wyników hodowli. Dokładnie opisano również kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże. Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Opisuje także produkcję ekologiczną – zawiera dużo cennych porad dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum |
Autor: | Biesiada-Drzazga Barbara, Janocha Alina |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!