Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum okładka

Średnia Ocena:


Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum

Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Wielki nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągnięcia pożądanych wyników hodowli. Dokładnie opisano również kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże. Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Opisuje także produkcję ekologiczną – zawiera dużo cennych porad dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.

Szczegóły
Tytuł Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum
Autor: Biesiada-Drzazga Barbara, Janocha Alina
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Podręcznik. Część 2. Technikum PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.