Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Zeszyt ćwiczeń przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz a także technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Element 2" przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Opisuje też zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi a także żywnością komfortową i funkcjonalną.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Procesy technologiczne w gastronomi. Ćwiczenia. Część 2 |
| Autor: | Namysław Iwona, Górska Lidia |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
podręcznik dla syna do Technikum Gastronomicznego,