Średnia Ocena:
Procesy technologiczne w gastronomi. Ćwiczenia. Część 2
Zeszyt ćwiczeń przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz a także technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Element 2" przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Opisuje też zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi a także żywnością komfortową i funkcjonalną.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Procesy technologiczne w gastronomi. Ćwiczenia. Część 2 |
Autor: | Namysław Iwona, Górska Lidia |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Procesy technologiczne w gastronomi. Ćwiczenia. Część 2 PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
podręcznik dla syna do Technikum Gastronomicznego,