Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa okładka

Średnia Ocena:


Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z wyjątkowo wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano dużo rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki a także szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie…

Szczegóły
Tytuł Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z o.o. S.K.A.
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Paulina Pisarek

    Zestaw przepisów z kresów, wspomnienia naszych Babć i niepowtarzalność serwowanych potraw. Do tego przewodnik po najładniejszych zakątkach Polski i sąsiadujących Państw.

  • agagraba

    Fajnie wydana, ladna oprawa, dobre zdjecia. Z przepisami troche gorzej