Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kuchnia kresowa uchodzi za niezrównaną, smakuje każdemu, jest bogata i różnorodna. Łączy prostotę z domów chłopskich z wyjątkowo wykwintnymi daniami z najlepszych staropolskich tradycji kulinarnych, z licznych siedzib najmożniejszej magnaterii. Wśród zup na Kresach królował barszcz, którego znano dużo rodzajów, jadano także zrazy, żeberka, gołąbki a także szaszłyki, szlachetne ryby słodkowodne i grzyby. Nazwy potraw mącznych i wytrawnych wypieków można by długo wyliczać: kulebiaki, bliny, kibiny, cepeliny, czebureki, pampuszki, pieremiacze, sasznie…
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Polska kuchnia regionalna. Kuchnia kresowa |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z o.o. S.K.A. |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Zestaw przepisów z kresów, wspomnienia naszych Babć i niepowtarzalność serwowanych potraw. Do tego przewodnik po najładniejszych zakątkach Polski i sąsiadujących Państw.
Fajnie wydana, ladna oprawa, dobre zdjecia. Z przepisami troche gorzej