Średnia Ocena:
Polish Culinary Paths
How does Poland taste? It is salty like pickles, herring and salt from the Wieliczka Salt Mine, sour like fresh apples, bitter like offal, black tea and herbs, and spicy like horseradish. You will find the umami taste in meat, fish and mushroom dishes and taste sweetness in delicious treats, aromatic honey and Polish hospitality. This book is an invitation to a journey through the Polish culinary paths. Jak smakuje Polska? Na to zapytanie stara się odpowiedzieć Magdalena Tomaszewska-Bolałek w książce pdf pod tytułem "Polish Culinary Paths". Nad 140 stronicowe pełne cudownych fotografii wydanie zaprasza czytelników w niezwykłą podróż przybliżając smaki i aromaty kuchni polskiej. Dzięki książce pdf czytelnicy poznają historię polskiej kultury żywieniowej, a także słynne składniki a także produkty. Rys historyczny uzupełniony jest legendami, podaniami, jak też odwołaniami do słynnych osobistości (między innymi: Fryderyka Chopina, Mikołaja Kopernika, Marii Konopnickiej, Bolesława Leśmiana), sztuki i literatury. Publikacja zawiera ponadto 16 prostych przepisów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Polish Culinary Paths |
Autor: | Tomaszewska-Bolałek Magdalena |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Hanami |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Polish Culinary Paths PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!