Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Słynna i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Omawia użyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie opisuje również temat bezpieczeństwa żywności. Uczeń znajdzie tu też opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii a także kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami. Dużo przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem kluczowy materiał.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu |
| Autor: | Kmiołek Anna |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.