Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Słynna i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Omawia użyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie opisuje również temat bezpieczeństwa żywności. Uczeń znajdzie tu też opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii a także kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami. Dużo przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem kluczowy materiał.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu |
Autor: | Kmiołek Anna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.