Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu okładka

Średnia Ocena:


Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu

Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Słynna i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Omawia użyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie opisuje również temat bezpieczeństwa żywności. Uczeń znajdzie tu też opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii a także kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami. Dużo przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem kluczowy materiał.

Szczegóły
Tytuł Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu
Autor: Kmiołek Anna
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 2. Podręcznik do nauki zawodu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.