Średnia Ocena:
Odroczony rozrost. Technologia w piekarni
Klienci oczekują nowych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin a także wyraźnie poprawia jakość wyrobów; 2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe a także produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości a także jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu. W książce pdf znaleźć można: podstawy teoretyczne przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń cenne wskazówki, poparte efektami eksperymentów porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu sklep firmowy – od czego zacząć? Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, żeby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Odroczony rozrost. Technologia w piekarni |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Odroczony rozrost. Technologia w piekarni PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Uczę technologii produkcji i moim zdaniem jest to potrzebna lektura, którą zalecam moim uczniom.