Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W własnej książce pdf Campbell, który ma za sobą 40 lat bycia biochemikiem żywienia, przywołuje i interpretuje efekty największego na świecie badania dotyczącego odżywiania, jakie kiedykolwiek przeprowadzono – twórca przeanalizował dietę 6,5 tysiąca osób w 65 chińskich i tajskich prowincjach. Następnie porównuje opartą głównie na roślinach dietę badanych osób z bogatą w mięso i nabiał dietą Zachodu. Campbell zachęca czytelników i czytelniczki do wykluczenia z diety produktów odzwierzęcych, gdyż – jak dowodzi – będą mogli w ten sposób cieszyć się zdrowszym i dłuższym życiem. W przekonujący sposób dowodzi, że żywność pochodzenia zwierzęcego jest odpowiedzialna za coraz częstsze występowanie chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby serca, cukrzyca, nowotwory, otyłość czy choroba Alzheimera. Własną pracą kontruje panujące od dawna przekonanie o korzyściach płynących ze spożywania produktów odzwierzęcych i wykazuje ogrom mylących, często sprzecznych ze sobą informacji, jakimi żywi konsumentów przemysł spożywczy.Jestem głęboko przekonany, że to, co jemy, ma olbrzymi wpływ na nasze zdrowie. Nie interesują mnie domysły, plotki czy treści zawarte w reklamach telewizyjnych, tylko naukowo potwierdzone fakty. Dlatego zalecam Nowoczesne zasady odżywiania. Liczba zachorowań na miażdżycę, cukrzycę i choroby nowotworowe rośnie. Już czas na rzetelną wiedzę i zmianę nawyków żywieniowych!Maciej Miecznikowski, muzyk, wokalista, współzałożyciel Fundacji „Wiemy, co jemy”Jestem wegetarianką od wielu lat. Moje dzieci – od urodzenia. Czy zadawano mi zapytania o słuszność stosowania takiej diety? Bardzo często. Czy słyszałam, że z swóim życiem mam prawo robić, co chcę, lecz nie powinnam ryzykować zdrowiem moich córeczek? Tysiące razy. Świadomość społeczeństwa zmienia się powoli, lecz książka ebook Nowoczesne zasady odżywiania to krok milowy w dziedzinie dietetyki. Wywraca do góry nogami wszelkie piramidy żywieniowe i na przykładzie wieloletnich, przeprowadzonych na gigantyczną skalę badań pokazuje, jakie stosować metody, by cieszyć się zdrowiem w każdym wieku.To lektura obowiązkowa dla wszystkich niedowiarków!Monika Mrozowska, aktorka, autorka ebooków kulinarnychKiedy sięgałem po tę książkę, nie sądziłem, że znajdę w niej tak dużo informacji, które wcześniej nie były mi znane, choć tematyką wpływu odżywiania na zdrowie zajmuję się od lat. Lektura ta pomaga zrozumieć powody rozpowszechniania się chorób cywilizacyjnych i metody minimalizowania ryzyka ich wystąpienia. Łatwy język, statystyki, efekty licznych badań, nowe fakty, z których czytelnik sam może wyciągnąć wnioski, czynią z tej książki obowiązkową pozycję dla wszystkich, ponieważ każdy z nas codziennie podejmuje decyzje dotyczące żywienia.Czas usunąć przyczyny chorób zamiast koncentrować się na objawach, a dzięki Nowoczesnym zasadom odżywiania dowiesz się, jak to zrobić.Cezary WyszyńskiAutorzy zgłębiają związek pomiędzy odżywianiem i chorobami, a wnioski, do których dochodzą są wstrząsające. Tę książkę trzeba przeczytaćdr Robert C. Richardson, laureat Nagrody Nobla, profesor fizyki i prorektor ds. badań naukowych, Uniwersytet CornellaKsiążka, oparta na wieloletnim, starannym, dociekliwym badaniu, pokazuje zaskakujące odpowiedzi na najistotniejsze zapytania dotyczące żywienia: Co tak naprawdę powoduje raka? Jak możemy wydłużyć nasze życie? Co zatrzyma epidemię otyłości?Neal Barnard, lekarz medycyny, przewodniczący PCRM (Komitet Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej)To jedna z najistotniejszych ebooków o odżywianiu, jakie kiedykolwiek powstały – przeczytanie jej może ocalić ci życie.Dean Ornish, profesor medycyny klinicznej na Uniwersytecie Kalifornijskim, założyciel i przewodniczący Instytutu Badań z zakresu Medycyny PrewencyjnejObecnie AICR propaguje dietę głównie roślinną w celu obniżenia ryzyka raka, do czego przyczyniła się idealna praca, którą dr Campbell i garstka innych wizjonerów rozpoczęli dwadzieścia pięć lat temu.Marilyn Gentry, przewodnicząca AICR (Amerykański Instytut Badań ponad Rakiem)Nowoczesne zasady odżywiania to nieźle udokumentowana analiza błędów współczesnego odżywiania, stylu życia i współczesnej medycyny a także doraźnych rozwiązań, które tak nierzadko przynoszą porażkę.dr Sushma Palmer, były dyrektor wykonawczy Porady ds. Żywności i Żywienia w amerykańskiej Narodowej Akademii Nauk
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Nowoczesne zasady odżywiania |
Autor: | Campbell II Thomas M., Campbell T. Colin |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Galaktyka |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Na półkę i niech tam dokona żywota, lub jeśli telepie wam się biurko i chcecie coś wreszcie z tym zrobić to polecam. Twarda okładka dłużej wytrzyma.