Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
"Na noże" to porcja kulinarnych pomysłów łatwo z serialu. Śniadania, dania od serca, dary morza i desery to cztery działy ze świeżymi, nowoczesnymi, lecz niezbyt skomplikowanymi przepisami. A wszystko przyprawione sporą dawką telewizji widzianej od kuchni. Serialowy szef Jacek Majchrzak, mądry kucharz, stawia wszystko na jedną kartę. Otwiera autorskie Bistro u Antoniego. Ma wybitny smak, talent i determinację, a u jego boku stoją oddani przyjaciele: Zuza i Patryk. Czy to wystarczy, żeby wspiąć się na szczyt w branży, w której konkurencja w każdej chwili jest gotowa wbić nóż w plecy? Wojciech Zieliński w roli utalentowanego szefa kuchni, który chce odnieść sukces w piekielnej branży kulinarnej, nie tracąc własnych ideałów. Piotr Stramowski jako kulinarny czarny charakter. A pomiędzy głównymi bohaterami dwie równie charakterne dziewczyny – grane przez Weronikę Książkiewicz i Joannę Jarmołowicz.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Na noże |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Edipresse Książki |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Super książka! Gorąco zalecam fanom gotowania, a także takim osobom co za gotowaniem nie przepadają, gdyż jest to książka ebook nie tylko o gotowaniu! Kto oglądał serial, ten wie, że grają w nim wspaniali aktorzy...osoby o wyjątkowym talencie i smaku!
"Na noże" to następna pozycja od Edipresse Książki inspirowana popularnym serialem emitowanym przez stację TVN. Tym razem mamy okazję przenieść się do kulinarnego świata głównych bohaterów, czyli Jacka Majchrzaka a także Daria Boretti. W książce pdf poznamy kulisy powstawanie serialu, lecz też bliżej przyjrzymy się aktorom grającym główne role. Dzisiaj coraz bardziej słynne stają się liczne programy kulinarne. Gotowanie stało się modne, na naszych ekranach gotują dzieci, amatorzy, szefowie kuchni a nawet celebryci. Restauracje przechodzą metamorfozy, a i kuchnia molekularna zaczyna pojawiać się na naszych stołach. Idąc więc za ta fala popularności scenarzyści pokusili się o serial kulinarny, jakim jest "Na noże". Głównym motywem jest gotowanie i rywalizacja między dwoma kucharzami. Każdy z nich reprezentuje inne smaki, wartości i ma inny przepis na sukces. Idealna obsada i interesujący pomysł na fabułę sprawił, że z przyjemnością oglądałam każdy odcinek serialu. Z tym większą ciekawością sięgnęłam po tą książkową pozycję. Cudownie wydana, w twardej oprawie, na idealnej jakości papierze sprawia, że czyta się ją z przyjemnością. Ponadto przepisy łatwo z planu filmowego są dopełnieniem całości. Naleśniki Suzette, czy kultowe Ravioli ze ślimakami, a może pragnęlibyście poznać tajemnica Flaczków dziadka Antoniego - macie ochotę spróbować? Nic prostszego sięgnijcie po ten kulinarny przewodnik.