Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Książka ebook jest kulinarną podróżą przez Półwysep Apeniński – z północy na południe, wzbogaconą obrazami włoskiej ziemi a także wspomnieniami jej mieszkańców. Znajdziemy tu nie tylko oryginalne przepisy kuchni włoskiej, lecz także anegdoty opowiadane przy rodzinnych stołach a także drobne rady mistrzów kulinarnych, którzy dzielą się swą wiedzą na temat niezwykłych lokalnych produktów. Tradycyjne przepisy zostały zaczerpnięte ze starych domowych zapisków, które przechowuje się w wielu włoskich rodzinach. W Italii bowiem gotowanie stale stanowi sztukę i kulturę samą w sobie. Książka nagrodzona w konkursie Gourmand World Coockbook Award jako Najlepsza na Świecie książka ebook kucharska poświęcona kuchni włoskiej.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | MammaMia. Prawdziwa kuchnia włoska |
Autor: | Bottari Cristina |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Publicat |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Kupiona dla przyjaciółki, lecz radość z otrzymania wielka, zalecam szczególnie dla osób, które kochają Włochy....
Ksiązke kupilam na upominek dla kolezanki która lubi i potrafi gotowac. baaardzo jej sie spodobala.
ładnie wydana, lecz przepisy zbyt wydumane. Rozczarowanie
Ksiazka zawiera łatwe i tradycyjne przepisy na dania kuchni wloskiej. Cos dla pasjonatow dobrej kuchni!
W empiku szukałem jakiejś dobrej książki kucharskiej, ponieważ te co już mam nie wnoszą do mojego życia niczego nowego. Poprostu potrawy mi się już przejadły. Postanowiłem, że nauczę się czegoś od Włochów, ponieważ ostatnio zaczęły mi smakować dania z makaronami. Powiem krótko. Jeśli szukasz dobrej książki kucharskiej z Półwyspu Apeńińskiego to właśnie ją znalazłeś!
Książka ebook i zawarte w niej przepisy kojarzą mi się z wakacjami, słońcem, a przede wszystkim ze nowymi i soczystymi warzywami łatwo z targu. Dania są przystępne i fajnie opisane. Ważną rolę odgrywa tu też mieszanka ziół i przypraw, które są dopełnieniem całej potrawy. Dla tych, którzy uwielbiają aromat bazylii i nie tylkoJ
Książka ebook wydana w "starym "stylu gdzie przy przewracaniu kolejnych stron mimochodem myśli uciekają do czasów dzieciństwa, zwłaszcza tych chwil ,które kojarzą się z wakacjami spędzonymi na wsi u babci..Apetyczne fotografie potraw poprzeplatane ze fotografiami twarzy z dzieciństwa autora i jego najbliższych a także idealnie dobrana czcionka , którą napisane są receptury ,sprawiają ,że ta pozycja wydaje się być doskonałym pomysłem na upominek dla osoby ,która lubi,kocha gotować.Nie jest to biblia kuchni włoskiej , w której znajdziemy wszystkie tajemnice Włochów dot.dotowania ,spisanych na niecałych 300 stronach,ale stanowi doskonałą alternatywę by zarazić kogoś pasją do gotowania potraw włoskich.
Dlaczego odstrasza Cię wydawnictwo??
jeszcze jej nie mam.....i juz juz bym zamowila....ale odstrasza mnie wydawnictwo. tak wiec czekam na recenzje czytelnikow ktorzy zdecydowali sie ja kupic i co najwazniejsze wyprobowac.:)