Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Ta niezwykła książka ebook pomoże Ci przygotować wspaniałe i zdrowe potrawy, którymi zachwycisz rodzinę i przyjaciół. Dzięki świeżym i sprawdzonym przepisom przygotujesz z dostępnych w naszych sklepach składników wyśmienite dania z grilla.Praktyczne informacje: stopień trudności - pozwoli wybrać dania zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych grillowiczów liczba porcji - umożliwi zaplanowanie niezbędnych składników czas przygotowania - twoje dania będą zawsze smaczne i soczyste koszt wykonania - pomoże zatroszczyć się o twój domowy budżet Pomysły na: atrakcyjne przyjęcia ogrodowe, które zachwycą twoich gości spotkania z przyjaciółmi, podczas których pochwalisz się własnymi umiejętnościami grillowania dania dla całej rodziny, które przygotujesz dynamicznie i bez kłopotów
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia polska. Potrawy z grilla |
Autor: | Aszkiewicz Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Publicat |
Rok wydania: | 2007 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Sezon grillowy rozpoczął się na dobre. Pomyślałam, że warto w związku z tym wzbogacić własną wiedzę na temat interesujących przepisów. Sięgnęłam po książkę cenionej autorki ebooków kulinarnych, królowej polskiej kuchni – Ewy Aszkiewicz pt. „Potrawy z grilla” gdyż zaimponowała mi ilość sprzedanych przez nią publikacji. Był to trafiony wybór i dlatego dzisiaj kilka słów o książce.Publikacja jest obszernym zestawem przepisów posegregowanych tematycznie: Potrawy z owoców i warzyw, Potrawy z ryb, Potrawy z wędlin, Potrawy z mięs. Usatysfakcjonowała mnie taka różnorodność gdyż jest tu właściwie wszystko. Imponuje również ilość przepisów (prawie 80). Do ich realizacji w większości należy użyć składników ogólnodostępnych i słynnych na naszym polskim rynku.Każdy z działów rozpoczyna krótkie aczkolwiek ciekawe wprowadzenie. Na jednej stronie znajduje się jeden przepis a każdemu z nich towarzyszy szereg informacji takich jak: liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność, koszt, lista składników, zrozumiały sposób wykonania a także co równie kluczowe zdjęcie potrawy w kolorze. Jeśli chodzi natomiast o same przepisy to są one bardzo różnorakie od tych prostych i dynamicznych w przygotowaniu do tych bardziej wyszukanych i wymagających większych nakładów pracy i czasu. Na końcu zaś tuż po alfabetycznym indeksie potraw znalazłam miejsce na swoje notatki i przepisy.Ja własną przygodę z lekturą rozpoczęłam od przygotowania takich specjałów jak leszcz po kardynalsku a także nadziewane ziemniaki. Obie te potrawy wyszły doskonale i na pewno jeszcze nie raz zagoszczą na naszym stole. Na pewno wypróbuję jeszcze inne przepisy ponieważ nie tylko te wzbudziły moją ciekawość. Myślę, że publikacja jest świetną pozycją dla wszystkich fanów grilla, którzy pragną uatrakcyjnić grillową rutynę i spróbować świeżych smaków. Ja zalecam i zachęcam do sięgnięcia po tę właśnie książkę ;)