Średnia Ocena:
Kuchnia klasztorna
W powszechnym mniemaniu kuchnia klasztorna uchodzi nierzadko za synonim kuchni staropolskiej, mocno zakorzenionej w naszej tradycji kulinarnej, odwołującej się do wielowiekowych doświadczeń mistrzów patelni i kadzidła. Dla opatów i opatek zdrowe odżywianie miało ogromne znaczenie, zapewniało bowiem sprawność fizyczną i umysłową. Jedzenie miało być proste, lecz smaczne.Do niniejszej książki trafiły przepisy nieraz zapomniane, czasem nieco unowocześnione, którymi podzielili się zarówno klasztorni kucharze, mnisi i świeccy, jak i bywalcy refektarza. Wszystkie jednak w jakiś sposób zmodyfikowane przez ich autorów, którzy co dzień doskonalą własne umiejętności i dopieszczają receptury. Kuchnia bogata w smaki i aromaty, a uboga w konserwanty i środki chemiczne. Niecodzienna książka ebook kucharska, która jest bogato ilustrowana kolorowymi zdjęciami.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia klasztorna |
Autor: | Żywczak Krzysztof |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
Rok wydania: | 2013 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kuchnia klasztorna PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!