Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W Hiszpanii tradycje kulinarne przekazywane kolejnym pokoleniom to podstawa życia społeczności lokalnych. Każda bodega (restauracja) ma własne swoje przepisy na tapas. To coś więcej niż tylko pobudzające apetyt zakąski: te małe dania są nieodzowną częścią iberyjskiej kuchni. Rozkoszowanie się nimi z lampką dobrego wina (txikiteo) w dłoni to swego rodzaju rytuał. Na 192 stronach tej książki sławy iberyjskiej kuchni dzielą się własnymi najlepszymi przepisami, okraszonymi regionalnymi anegdotami i ciekawostkami.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Kuchnia hiszpańska. Tradycyjna i nowoczesna kuchnia hiszpańska |
| Autor: | Opracowanie zbiorowe |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Firma Księgarska Olesiejuk Spółka z o.o. S.K.A. |
| Rok wydania: | 2016 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.