Średnia Ocena:
Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił znane „Góralu, czy ci nie żal”. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader słynnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się „męczyć”, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we swóim domu! Starczy nieco chęci a także ta książka ebook – poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania „pańskie” – bardziej współczesne, urozmaicone „miejskimi nowinkami”. Okrasiła to – jak na dobrą gaździnę przystało – nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli pragniesz poczuć w ustach halny, sięgnij po "Kuchnię góralską"!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne |
Autor: | Jakimowicz-Klein Barbara |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Astrum |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!