Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Pisząc tę książkę jej autorzy – utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio – udowodnili, że można podawać info naukowe prostym, zrozumiałym mową i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne info dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obydwu tych chorób a także wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Bo leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół dynamicznie rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, lecz zachęca do zmiany nawyków żywieniowych. Poradnik zdrowotny i szkoła gotowania w jednym – doskonała lektura dla czytelnika, który nie posiada potrzebnej wiedzy medycznej, a musi znacząco przemienić własny styl życia. Odbiorcy: diabetycy, osoby borykające się z nadciśnieniem, wszyscy, którzy chcą jak najlepiej zadbać o własnych chorych bliskich. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? cenne rady medyczne dotyczące nadciśnienia i cukrzycy są w niej punktem wyjścia do prezentacji licznych przepisów kulinarnych (od przystawek po ciasta), przygotowanych oczywiście w taki sposób, by nie szkodziły zdrowiu, udowadnia, że kłopot zdrowotny nie musi oznaczać życiowej katastrofy, ale może się stać okazją do wyboru dobrej kuchni opartej na smacznych składnikach i prostych daniach, przepisy są zilustrowane i powiązane z tabelami wartości odżywczych.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia dla serca. 120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym |
Autor: | Ferrari Roberto, Florio Claudia |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Jedność |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.