Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Świadomość dużego wpływu, jaki na nasz organizm ma sposób odżywiania, jest coraz bardziej powszechna. Dr Chantal Tse, opierając się na najwieższych badaniach ponad chorobą nowotworową, uważa, że spożywane przez nas produkty mają w profilaktyce raka znaczenie fundamentalne. Dotyczy to nie tylko substancji, których powinniśmy unikać, bo mają działanie rakotwórcze, lecz też tych, których dobroczynne działanie wspiera nasz organizm w potyczce z chorobą nowotworową. Kuchnia antyrakowa jest wyjątkową książką kucharską. We wstępie czytelnicy znajdą klarowny opis założeń autorki w odniesieniu do najwieższych badań ponad rakiem. W części głównej znajdują się smakowite przypisy podzielone na 8 działów: Przystawki, Sałatki, Zupy, Tarty, Dania mięsne, Dania z ryb, Dania na słodko a także Desery. Każdy przepis opatrzony jest informacją, które składniki potrawy mają działanie przeciwnowotworowe, co pozwoli modyfikować potrawy, zachowując jednocześnie ich zdrowotne działanie. Kuchnia antyrakowa to sprawdzone przepisy zarówno dla tradycjonalistów, jak i fanów nowinek kulinarnych. Kolorowa tarta z łososiem, brokułami i marchewką? Królik z tymiankiem i cytryną? Chłodnik ogórkowy z krewetkami? Jeżeli myśleliście, że jedzenie zdrowe to jedzenie nudne – jesteście w błędzie! Przygotujcie się na nowe doznania kulinarne Chantal Tse.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia antyrakowa |
Autor: | Tse Chantal |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Esprit |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook Dr Chantal Tse zawiera 237 przepisów, które przydadzą się tym, którzy już wiedzą, że będą musieli stoczyć walkę z rakiem, lecz też i tym, którzy chcą się przed nim uchronić i zdrowo się odżywiać. Znajdziemy w niej takie pyszności jak: dorsz w kapuście włoskiej z łososiem, filet z halibuta w winogronach, chłodnik z melona i pomidora, ciasto francuskie z jabłkami i malinami. Uważam, że „Kuchnia antyrakowa” to jedyna taka pozycja na polskim rynku, która porusza problematykę nowotworów, podaje świetne rozwiązania, które może zastosować każdy by zmniejszyć prawdopodobieństwo zachorowania a także zawiera masę świetnych przepisów na naprawdę przepyszne dania. Jedynym kłopotem książki jest to, że nie wolno czytać jej o pustym żołądku ;) Wyśmienite potrawy, które pokazuje autorka mogą przyprawić o burczenie w brzuszku. Za to plusem jest możliwość przetestowania niektórych dań już podczas czytania! „Kuchnia antyrakowa” to niezwykła książka!