Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Słownik terminów kulinarnych polsko-angielskich i angielsko polskich. Element polsko-angielska zawiera nazwy potraw polskich, współczesne i tradycyjne, regionalne i świąteczne, wraz ze składnikami a także metodami przyrządzania i podawania.Część angielsko-polska to potrawy angielskie, amerykańskie a także z innych tradycji kulinarnych, które zadomowiły się na stałe w języku angielskim, z opisami ich składu i sposobu podawania).Ponadto w słowniku znajdziemy m.in. nazwy napojów alkoholowych, bezalkoholowych i koktajli, mięs, wędlin, ryb, przyprawy, ziół, rośli leczniczych, nazwy sprzętu, narzędzi, naczyń, urządzeń kuchennych, bielizny stołowej, szkła i dużo innych.Słownik podaje również przykłady języka formalnego i potocznego w kontekście zachowań i zwyczajów związanych z jedzeniem, obsługą i przyjmowaniem gości.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Jedzenie, napoje i kulinaria w terminologii polskiej i angielskiej |
| Autor: | Sancewicz-Kliś Anna |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Poltext |
| Rok wydania: | 2014 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.