Średnia Ocena:
Jarska kuchnia siostry Anieli
Tutorial kulinarny najpopularniejszej siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli.znajdziesz w nim: sałatki i surówki przepisy na wyśmienite gołąbki potrawy z makaronów i ryżu domowe kluski, kopytka i pierogi placki ziemniaczane omlety i pasty domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone) Ponadto dowiesz się: co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje? jak odróżnić jajko gotowane od surowego? co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę? Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości? co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił? czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"? co zrobić, by usunąć nieprzyjemny aromat ryb, który pozostaje na rękach i desce? jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy?
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Jarska kuchnia siostry Anieli |
Autor: | Garecka Aniela |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Salwator |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Jarska kuchnia siostry Anieli PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Zalecam książkę dla wszystkich którzy chcą wypróbować nowe przepisy jarskie, proste w przygotowaniu.
Szary papier, skromna grafika, prostota wydania, wszystko to współgra z prostymi, lecz smacznymi przepisami klasztornej kuchni. W książeczce znajdziemy przepisy na różnorakie sałatki i surówki, na przekąski ( np. biały ser z dodatkami, przekąski z ziemniaków, omlety, makarony). Ostatni dział to przepisy na różnorakie przetwory z warzyw i owoców, np. marynowane warzywa, owocowe konfitury). Na końcu książeczki umieszczono 33 praktyczne rady kuchenne, np. jak przygotować kaszę na sypko, czy również jak przechowywać niektóre produkty). "Jarska kuchnia" to dużo słynnych przepisów, lecz również bogactwo świeżych inspiracji. Dla mnie są to przepisy, jak wykorzystać "oczywiste" skłądniki w świeżych odsłonach. Zalecam sympatykom warzyw i owoców :)