Jarska kuchnia siostry Anieli okładka

Średnia Ocena:


Jarska kuchnia siostry Anieli

Tutorial kulinarny najpopularniejszej siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli.znajdziesz w nim: sałatki i surówki przepisy na wyśmienite gołąbki potrawy z makaronów i ryżu domowe kluski, kopytka i pierogi placki ziemniaczane omlety i pasty domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone) Ponadto dowiesz się: co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje? jak odróżnić jajko gotowane od surowego? co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę? Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości? co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił? czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"? co zrobić, by usunąć nieprzyjemny aromat ryb, który pozostaje na rękach i desce? jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy?

Szczegóły
Tytuł Jarska kuchnia siostry Anieli
Autor: Garecka Aniela
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Salwator
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Jarska kuchnia siostry Anieli w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Jarska kuchnia siostry Anieli PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Ania

    Zalecam książkę dla wszystkich którzy chcą wypróbować nowe przepisy jarskie, proste w przygotowaniu.

  • Weronika Gadoś

    Szary papier, skromna grafika, prostota wydania, wszystko to współgra z prostymi, lecz smacznymi przepisami klasztornej kuchni. W książeczce znajdziemy przepisy na różnorakie sałatki i surówki, na przekąski ( np. biały ser z dodatkami, przekąski z ziemniaków, omlety, makarony). Ostatni dział to przepisy na różnorakie przetwory z warzyw i owoców, np. marynowane warzywa, owocowe konfitury). Na końcu książeczki umieszczono 33 praktyczne rady kuchenne, np. jak przygotować kaszę na sypko, czy również jak przechowywać niektóre produkty). "Jarska kuchnia" to dużo słynnych przepisów, lecz również bogactwo świeżych inspiracji. Dla mnie są to przepisy, jak wykorzystać "oczywiste" skłądniki w świeżych odsłonach. Zalecam sympatykom warzyw i owoców :)