Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Dowiedz się, jak: zainstalować i konserwować grill rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień grillować różnorakie rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery przyrządzać na ruszcie dzikie dania Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się idealnie bawił i wreszcie nieźle sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie idealnie smakują, są łatwe do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, ponieważ zawierają mniej tłuszczu. A grillować można niemal wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce. Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla albo opiekałeś ją ponad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez wielkie "G", ta książka ebook uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze. Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać a także podtrzymywać ogień. Żyj ze smakiem - zaopatrz własną spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty. Stare, lecz jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków a także żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem. Rozwiń własne umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych porad dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców. Z grillem na działce: różnice pomiędzy zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem; kolorowe fotografie potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki; sprzęt i akcesoria do grillowania; instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla; szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania; wskazówki ułatwiające panowanie ponad ogniem i żarem; używanie rożna i wędzarni. Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku... Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w własnych dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, nieźle się przy tym bawiąc. Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II |
Autor: | Mariani John, Rama Marie |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Septem |
Rok wydania: | 2013 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.