Grillowanie dla bystrzaków okładka

Średnia Ocena:


Grillowanie dla bystrzaków

Dowiedz się, jak: zainstalować i konserwować grill rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień grillować różnorakie rodzaje potraw - od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery przyrządzać na ruszcie dzikie dania Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu - wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się idealnie bawił i wreszcie nieźle sobie podjesz! Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie idealnie smakują, są łatwe do przyrządzenia i - jak twierdzą dietetycy - zdrowsze, ponieważ zawierają mniej tłuszczu. A grillować można niemal wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce. Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla albo opiekałeś ją ponad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez wielkie "G", ta książka ebook uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze. Przygotuj się do grillowania - poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać a także podtrzymywać ogień. Żyj ze smakiem - zaopatrz własną spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty. Stare, lecz jare, czyli klasyka grilla - zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków a także żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem. Rozwiń własne umiejętności - osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych porad dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i... owoców. Z grillem na działce: różnice pomiędzy zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem; kolorowe fotografie potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki; sprzęt i akcesoria do grillowania; instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla; szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania; wskazówki ułatwiające panowanie ponad ogniem i żarem; używanie rożna i wędzarni. Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku...Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w własnych dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, nieźle się przy tym bawiąc. Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.

Szczegóły
Tytuł Grillowanie dla bystrzaków
Autor: Mariani John, Rama Marie
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Helion
Rok wydania: 2010
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Grillowanie dla bystrzaków w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Grillowanie dla bystrzaków PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.