Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Hedonizm na talerzu. Marzysz o chwili wytchnienia, pragniesz poczuć się komfortowo, bezpiecznie i sprawić sobie przyjemność? Z przepisami Eryka erVegana na doskonałe comfort food to możliwe! Dzięki tej książce pdf ugotujesz pyszne potrawy, które poprawią ci nastrój, wrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa czy pierwszej miłości, przygotujesz wyjątkową kolację dla przyjaciół, a przede wszystkim – gotując, sprawisz przyjemność sobie! Zdecydowanie zasługujesz na jedzenie, którego smak cię otuli. Nie musisz poświęcać dużo czasu i szukać ciężko dostępnych składników, aby przygotować doskonałe: kluski, pierogi i inne mączne specjały jak z babcinej kuchni tofu generała Tso, które przeniesie cię do egzotycznej Azji ciasteczka z czekoladą, uwodzące smakiem i dostarczające wielu cennych składników odżywczych. Spełnij własne zachcianki i daj się rozpieścić! Pozwól sobie na drobne przyjemności, ale zrób to z głową! Teraz w prostej odsłony roślinnej. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Roślinny Comfort Food |
Autor: | Wałkowicz Eryk |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Flow Books |
Rok wydania: | 2020 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Pozycja obowiązkowa w biblioteczce każdej osoby chcącej wyeliminować / ograniczyć spożycie produktów odzwierzęcych ! dla mnie must have.
Eryk Wałkowicz słynny bardziej jako erVegan, w własnej trzeciej książce pdf kulinarnej porywa nas w krainę hedonistycznej przyjemności serwowanej na talerzach i miseczkach. Zastanawialiście się kiedyś jaki jest Wasz comfort food? Jaka potrawa przywołuje ciepłe wspomnienia? Jakie danie kojarzycie z bliską Wam osobą? Co sprawia, że zamykacie oczy z błogim uśmiechem na twarzy, ponieważ Wasze kubki smakowe właśnie przeżywają orgazm? Moje comfort food wywodzi się z rodzinnego domu mojej Babci i praBabci, i jest to, o zgrozo, gluten w najwyższym możliwym stężeniu :) Niezliczona ilość glutenu przemycona w jedynym w swoim rodzaju chlebie wypiekanym w piecu opalanym drewnem, w pierogach z ziemniakami, serem i miętą, w kluskach ziemniaczanych ze skwarkami i kocich oczkach, ciastkach, których smak nigdy nie wyjdzie mi z głowy, współcześnie nie do odtworzenia. Owszem, są przepisy, można zrobić podobne, lecz nie takie jak praBabci. Tamte były specyficznie wilgotne i nieziemsko kruche, ponieważ robiła je na kilka dni przed przyjazdem wnuczków, w tym mnie :) Pozostawione w spokoju dojrzewały, nabierając swego szlachetnego smaku dzięki atmosferze drewnianej chaty. Comfort food Eryka to wyselekcjonowane przepisy roślinne, które w te chłodne, mokre i przygnębiające dni zrobią Wam dobrze, po prostu :) Skusicie się na nową kulinarną przygodę?
Tak samo jak w przypadku poprzednich publikacji tego autora, cudo cudo cudo. Przepisy proste, składniki prosto dostępne, dodatkowym atutem są prześliczne fotografie do każdego przepisu