Średnia Ocena:
Głodne kawałki. Kill Grill 2
Twórca bestsellerowego Kill Grilla, słynny w Polsce gospodarz programów podróżniczo-kulinarnych, powraca w brawurowym stylu! Anthony Bourdain rozwija i kontynuuje rozważania ze własnych poprzednich książek, w tym Kill Grilla, omawia wyprawy kulinarne i poznawanie potraw regionalnych, krytycznie odnosi się do różnorakich zjawisk związanych ze współczesną kuchnią. Pisze żywo i ironicznie, własne teksty i przedstawione w nich wydarzenia traktuje z wielkim dystansem. Z szacunkiem wspomina o zwykłych kucharzach a także ich pracy, lecz śmieje się z celebrity chefs, którzy już dawno zapomnieli, na czym polega gotowanie, gani telewizyjną pornografię kulinarną, wyzłośliwia się na temat amerykańskiej gastronomii. Fani jego programów telewizyjnych mogą szykować się na idealny ciąg dalszy!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Głodne kawałki. Kill Grill 2 |
Autor: | Bourdain Anthony |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo W.A.B. |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Głodne kawałki. Kill Grill 2 PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Głodne kawałki. Kill Grill 2 to następna idealna książka ebook o kucharskich przeprawach Anthonego Bourdaina. Pierwsza element była świetna, lecz druga jest idealna - jeszcze więcej precyzjyjnych uwag i ironicznych opowiastek o współczesnych kucharzach celebrytach. Dla pasjonatów gotowania jest lepsza od niejednej powieści. Polecam!
Z trylogiami nierzadko jest tak, że pierwsza element jest świetna, druga już wiele słabsza, a trzecia też nie zachwyca, choć mimo wszystko jest lepsza niż druga. Sięgając po drugi tom z serii „Kill Grill” Anthony’ego Bourdaina, obawiałam się najgorszego. Pierwsza element była dość interesująca i zajmująca, w niektórych kwestiach nawet odkrywcza. Po drugiej spodziewałam się raczej zawodu lub „odgrzewanego kotleta” niż dynamicznego grillowania bądź wyszukanych smaków. Tymczasem Bourdain totalnie mnie zaskoczył. Jego książkowe drugie danie jest jeszcze lepsze niż przystawka!