Średnia Ocena:
Fotografia żywności od kuchni
Wiesz już, co to jest obiektyw a także jak zgrać fotografie z karty pamięci na komputer? Jeśli tak, to świetnie. Czas na nową, porządną dawkę wiedzy na wyższym poziomie. Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej cudownie ilustrowanej książce pdf pokazuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje fotografie nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia szybkich kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami a także ekranami odbijającymi światło – to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy. Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty a także sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell opisuje także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Fotografia żywności od kuchni |
Autor: | Campbell Teri |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Galaktyka |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Fotografia żywności od kuchni PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Ta książka ebook to idealny pomysł na upominek dla pasjonatów fotografii, sam ją dostałem i upominek sądzę za trafiony w 100%. Wszystkie porady i rady są wyczerpująco, a przy tym przystępnie opisywane - bezcenne źródło wiedzy zwłaszcza dla osób, które chciałyby zająć się fotografią zawodowo, niezastąpiona pomoc w dążeniu do perfekcji :))
Jeszcze niedawno pomyślałabym, że głupotą jest powstawanie takich książek, lecz z czasem zaczęłam je doceniać. Zwłaszcza jeśli prowadzi się bloga kulinarnego i chce się, żeby fotografie wszystkich potraw były atrakcyjne dla przeglądających i zachęcały do korzystania z przepisów. Idealna książka, którą szczerze polecam!
Książka ebook kierowana do wszystkich fotografów od początkujących do zaawansowanych, choć najwięcej mogą skorzystać osoby mające już pewne pojęcie o fotografii, bo twórca prezentuje własne sesje a także przygotowania do nich. Książka ebook nie zawiera zatem żadnych informacji o podstawach fotografii jak w poprzednich książkach. Tu od razu trzeba analizować zaawansowane aranżacje potraw i rozmieszczenia dodatkowego oświetlenia a także wpadające przez okno naturalne światło.Autor podzielił książkę na 12 rozdziałów, z których każdy jest oddzielną sesją zleceniową dla osobnego klienta. Mamy tu różnorodne potrawy i inne produkty żywnościowe. Jest i potrawa z krewetkami, kanapki, pizze, lody, ciastka, napoje, płatki śniadaniowe, czekoladki, hamburgery, potrawy z grilla, kurczaka itp.Jest to jakby dziennik Teri Campbella z każdej przeprowadzonej sesji. Mamy podane cele każdej sesji, zaistniałe kłopoty w trakcie jej przeprowadzania, na dodatkowym zdjęciu pokazane zostały także plany zdjęciowe , a także mamy odręcznie narysowane przez autora rozmieszczenie zestawu oświetleniowego w celu odtworzenia tej sytuacji w przyszłości...