Średnia Ocena:
Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła
Niemalże każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy cudowny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, pragniemy wykonać cudowne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Często usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak żeby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, zdjęcie potrawy ma wyglądać cudownie i nasuwać myśli o jej przepysznym smaku!Niniejsza książka ebook jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia świetnych zdjęć kulinarnych. Autorka wyjątkowo ciekawie i przystępnie przedstawia najistotniejsze podstawy fotografii, pokazuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Dużo miejsca poświęcono publikowaniu swoich prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu własnej pozycji jako twórcy cudownych zdjęć.Najważniejsze zagadnienia: podstawy fotografii — sprzęt, jego rodzaje i najistotniejsze ustawienia, oświetlenie kadru, tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy, edycja zdjęć w Adobe Lightroomie, stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja, studia przypadków.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła |
Autor: | Young Nicole S. |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Helion |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!