Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kontynuacja książki "Słodkie, pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem". Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko. Autorka opowiada interesujące historie z życia w Toskanii, omawia święta, targi lokalne i inne wydarzenia, w których uczestniczyła. W każdym rozdziale podaje przepis na danie kuchni włoskiej zilustrowany kolorowym zdjęciem. W książce pdf znajdziemy również dużo fotografii z Toskanii.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem |
Autor: | Król-Seghi Aleksandra |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Świat Książki |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Fanklub bułeczek z rozmarynem nie jest klasycznym przewodnikiem, nie jest też klasyczną książką kucharską. Czytelnik znajdzie tu przede wszystkim mnóstwo sympatycznych opowieści o codziennym życiu w Toskanii, o podróżach autorki, o ciekawych miejscach i poznanych smakach. W rozmowach z napotkanymi ludźmi Aleksandra Seghi kolekcjonuje interesujące przepisy albo stara się odwzorować próbowane potrawy, dzięki czemu każdy epizod książki wieńczy jakaś receptura. Dania zaprezentowane w Fanklubie bułeczek z rozmarynem nie są wymyślne i skomplikowane, w większości przypadków są to potrawy typowe dla regionu Toskanii, przygotowywane w łatwy sposób, wręcz wyczarowywane z paru składników. Opowieści Aleksandry Seghi idealnie oddają klimat prawdziwej Toskanii. Nie tej widzianej w obrazach romantycznych komedii, lecz życiowej, codziennej, wraz z jej mieszkańcami, ich zwyczajami, a nawet małymi dziwactwami. Przez to Fanklub bułeczek z rozmarynem staje się źródłem ciekawostek na temat Toskanii, szczególnie cennym dla tych czytelników, których fascynuje cudowny włoski region, jak też przyjemna jest im sztuka gotowania. Wszystkie czynniki, na które składa się ta książka, zatem gotowanie, podróże i intrygujące opowieści - zachowują optymalne proporcje, przez co lektura tej książki jest bardzo lekka i miła.Dopełnieniem książki są cudowne fotografie. Na zdjęciach znajdziemy w równym stopniu potrawy i desery zaproponowane nam przez autorkę, jak i cudowne miejsca, które nam opisuje. Są naprawdę wspaniałe, nic dziwnego, że czytający dynamicznie robi się głodny. Osobiście mam zamiar popróbować receptur Aleksandry Seghi, nie pierwszy raz zresztą :)