Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa a także serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać brzuchy bydła a także enzym chymozynę przy produkcji serów. Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne info na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne epizody przedstawiają podstawy teoretyczne jak też praktyczne zastosowania enzymów endogennych a także egzogennych w technologii żywności i napojów a także opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Enzymy w technologii spożywczej |
| Autor: | Whitehurst Rober J., van Oort Maarten |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
| Rok wydania: | 2016 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.