Średnia Ocena:
Egzamin zawodowy kelner. Kwalifikacja t.9. Repetytorium i testy
Publikacja przygotowuje do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9. Zawiera syntetyczne i obszerne repetytorium wiedzy opracowane zgodnie z nową podstawą programową, 5 zestawów do części pisemnej egzaminu, 5 zadań do części praktycznej egzaminu wraz z przykładowymi rozwiązaniami, klucz odpowiedzi do testów a także wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie (wg nowej formuły). Treści repetytorium a także testów i zadań praktycznych dotyczą m.in. takich kwestii, jak stanowisko pracy kelnera, systemy obsługi kelnerskiej, predyspozycje i umiejętności niezbędne do wykonywania tego zawodu, zasady obsługi kelnerskiej, opracowywanie karty menu, przyjmowanie i rejestrowanie zamówień, zasady nakrywania stołu, bielizna i zastawa stołowa, sprzęt serwisowy, sztuka podawania potraw i napojów, zwyczaje żywieniowe różnorakich narodów a także sztuka barmańska.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Egzamin zawodowy kelner. Kwalifikacja t.9. Repetytorium i testy |
Autor: | Dominik Piotr |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Egzamin zawodowy kelner. Kwalifikacja t.9. Repetytorium i testy PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!