Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Surówki dostarczają organizmowi solidnej dawki witamin i minerałów. Zawierają też substancje, które zwalczają wolne rodniki a także chronią nas przed miażdżycą i chorobami nowotworowymi. Restrykcyjne warzywa i owoce regulują ponadto wchłanianie z pożywienia żelaza a także złego cholesterolu. Do surówek należy wybierać tylko świeże produkty bez substancji chemicznych takich jak metale ciężkie czy pestycydy. Pełen koszyk zdrowych warzyw nie gwarantuje jednak, że surówka będzie pyszna. Żeby osiągnąć efekt, który zadowoli najwybredniejsze podniebienie, warto wiedzieć, jak należy dobierać składniki. Kwaśne owoce i warzywa łączy się z niekwaśnymi, mdłe z ostrymi i aromatycznymi, bezbarwne z kolorowymi, mniej soczyste z zawierającymi wiele soku. Dzięki temu poprawimy nie tylko smak naszej surówki, lecz też jej wygląd. Surówki to oferta dla osób, które chcą tworzyć nowe kompozycje smakowe na własnych talerzach.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dobra kuchnia. Surówki. Pokaż się z dobrej kuchni |
Autor: | Czarkowska Iwona |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.