Średnia Ocena:
Dieta bez mleka i glutenu
Trądzik, niełatwa do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, kłopoty skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności dużo osób uzyskuje dodatni efekt w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).W książce pdf odnajdziesz pomiędzy innymi informacje: jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu, dlaczego bakterie jelitowe są bardzo kluczowe dla naszego zdrowia, skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko, co jeść, aby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie, a prócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Dieta bez mleka i glutenu |
Autor: | Kuligowska-Dudek Barbara |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Poligraf |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Dieta bez mleka i glutenu PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
polecam, fajna książka, przydatna i solidnie napisana
Idealna książka ebook - 'all-in-one'. Bardzo rzeczowy tutorial dla osób borykających się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi zmuszającym do eliminacji glutenu, mleka i jajek. Objaśnia zależności miedzy jedzeniem a samopoczuciem i niedyspozycjami przez nie powodowanymi. Zawiera rónież przepisy wyłączające 'zakazane' produkty, przepisy te jednocześnie bazują zazwyczaj na podstawowych składnikach i są łatwe w przygotowaniu, jak pisze sama autorka - niewymagają 'życia w kuchni'. 'Must-read' dla wszystkich cierpiących na alergie i nietolerancje pokarmowe na gluten, mleko i jajka.