Dieta bez mleka i glutenu okładka

Średnia Ocena:


Dieta bez mleka i glutenu

Trądzik, niełatwa do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, kłopoty skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności dużo osób uzyskuje dodatni efekt w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).W książce pdf odnajdziesz pomiędzy innymi informacje: jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu, dlaczego bakterie jelitowe są bardzo kluczowe dla naszego zdrowia, skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko, co jeść, aby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie, a prócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.

Szczegóły
Tytuł Dieta bez mleka i glutenu
Autor: Kuligowska-Dudek Barbara
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Poligraf
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Dieta bez mleka i glutenu w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Dieta bez mleka i glutenu PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Anonim

    polecam, fajna książka, przydatna i solidnie napisana

  • Katarzyna

    Idealna książka ebook - 'all-in-one'. Bardzo rzeczowy tutorial dla osób borykających się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi zmuszającym do eliminacji glutenu, mleka i jajek. Objaśnia zależności miedzy jedzeniem a samopoczuciem i niedyspozycjami przez nie powodowanymi. Zawiera rónież przepisy wyłączające 'zakazane' produkty, przepisy te jednocześnie bazują zazwyczaj na podstawowych składnikach i są łatwe w przygotowaniu, jak pisze sama autorka - niewymagają 'życia w kuchni'. 'Must-read' dla wszystkich cierpiących na alergie i nietolerancje pokarmowe na gluten, mleko i jajka.