Cztery strony smaku okładka

Średnia Ocena:


Cztery strony smaku

Opowieści słynnych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę wyjątkowych doznań umysłu, serca i podniebienia.Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie – na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, lecz i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań – niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.

Szczegóły
Tytuł Cztery strony smaku
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Cztery strony smaku w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Cztery strony smaku PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Klasjtra

    Dla kogoś kto lubi jeść, wielbi celebrować posiłki albo normalnie jest zafascynowany dziką kuchnią to będzie lektura co najmniej intrygująca. Jedzenie to nie tylko bowiem normalne zaspokojenie głodu to także, albo przede wszystkim filozofia życia, skądinąd bardzo przyjemna. Czy jest bowiem coś fajnijszego niż smakowanie i próbowanie, a przynajmniej czytanie o tym? :-)

  • yllla-cowgowiepiszczy.blogspot.com

    "Cztery strony smaku" to zestaw 38 opowiadań o jedzeniu. Właściwie, to nie o samym jedzeniu, lecz też o atmosferze posiłku, klimacie miejsca, towarzyszących ludziach.W książce pdf możemy przeczytać o restauracji, która zmienia menu co roku. O mango, które jest w danej sytuacji najbardziej upragnionym pożywieniem. O talerzu zupy z głową koguta, pieczonym nietoperzu, o rybie jeszcze żywej, a już przygotowanej do spożycia. Dowiadujemy się jakie tradycje panują w innych kulturach. Jakimi potrawami częstowani są wyjątkowi goście. Co serwuje się na prawdziwym włoskim weselu. I co wspólnego ma ciasto ryżowe z obchodami Święta Nagiego Faceta w Japonii.Momentami byłam zszokowana, zdziwiona, czasem pełna obrzydzenia. Zdarzyło mi się też pośmiać :) Nie jest to nudna książka ebook :) Jest jak idealne menu. Dla każdego coś się znajdzie.