Średnia Ocena:
Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu
Czosnek i szafiry to spisane ze smakiem sprawozdanie, w którym Ruth Reichl przedstawia własne doświadczenia jako krytyk jedzenia pracujący dla New York Timesa. Autorka odsłania kurtynę pokazując scenę z suto zastawionymi stołami epikurejskiego świata, równocześnie obnażająca ich komizm i absurd, a także dzieli się z czytelnikami refleksjami na temat odgrywanych przez nas ról i naszej tożsamości (a także własnymi ulubionymi przepisami i ich ocenami). Nie można oprzeć się wrażeniu, ze oto czytamy remake komedii z Louisem de Funesem Skrzydełko czy nóżka - tyle że w odsłony kobiecej: a więc dokładniejszej, bardziej uczuciowej i nie nastawionej jedynie na wyśmiewanie konwenansów i drwinę ze słabych punktów restauracyjnych przybytków. Ruth analizuje, ocenia i bada, lecz główną częścią jej opowieści są wrażenia, jakie wywołują w niej przemiany w postaci, jakimi się podczas własnych restauracyjnych rajdów staje. Po dodaniu do tego świetnych przepisów dostajemy potrawę piękną, smaczną i wyjątkowo strawną.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu |
Autor: | Reichl Ruth |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Vizja Press & IT |
Rok wydania: | 2007 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!