Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
            Czosnek i szafiry to spisane ze smakiem sprawozdanie, w którym Ruth Reichl przedstawia własne doświadczenia jako krytyk jedzenia pracujący dla New York Timesa. Autorka odsłania kurtynę pokazując scenę z suto zastawionymi stołami epikurejskiego świata, równocześnie obnażająca ich komizm i absurd, a także dzieli się z czytelnikami refleksjami na temat odgrywanych przez nas ról i naszej tożsamości (a także własnymi ulubionymi przepisami i ich ocenami). Nie można oprzeć się wrażeniu, ze oto czytamy remake komedii z Louisem de Funesem Skrzydełko czy nóżka - tyle że w odsłony kobiecej: a więc dokładniejszej, bardziej uczuciowej i nie nastawionej jedynie na wyśmiewanie konwenansów i drwinę ze słabych punktów restauracyjnych przybytków. Ruth analizuje, ocenia i bada, lecz główną częścią jej opowieści są wrażenia, jakie wywołują w niej przemiany w postaci, jakimi się podczas własnych restauracyjnych rajdów staje. Po dodaniu do tego świetnych przepisów dostajemy potrawę piękną, smaczną i wyjątkowo strawną.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Czosnek i szafiry czyli sekretne życie krytyka w przebraniu | 
| Autor: | Reichl Ruth | 
| Rozszerzenie: | brak | 
| Język wydania: | polski | 
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Vizja Press & IT | 
| Rok wydania: | 2007 | 
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar | 
|---|
            PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.