Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Przed czytelnikami książka ebook ciesząca się niesłabnącym powodzeniem od nad 40 lat. Przepisy mistrza cukierniczego nie sprawią nikomu większych trudności. Może z nich korzystać zarówno doświadczona, jak i początkująca gospodyni. Zestaw uatrakcyjniają kolorowe fotografie domowych wypieków.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ciasta, ciastka, ciasteczka |
Autor: | Czernikowski Jan |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Bellona |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Ksiazka z mlodosci mojej Mamy. Sprawilam jej tym upominkiem wielka radosc! Warto wiedziec, ze ksiazka nie zawiera obrazkow, co dla mlodszych pokolen moze byc dziwne ;)
Okazji do popisania się w kuchni talentami cukierniczymi nigdy nie brakuje. Ja bynajmniej zdecydowanie wolę piec niż gotować ;) Stale poszukuję świeżych przepisów a także inspiracji. Jakiś czas temu w moje ręce trafiła książka ebook Ciasta, ciastka, ciasteczka autorstwa doskonałego mistrza cukierniczego Jana Czernikowskiego.Jest to bardzo obszerna, ponieważ licząca sobie aż 511 przepisów, publikacja na kartach której każdy fan cukiernictwa znajdzie coś przepysznego dla siebie. Książka ebook składa się z dwóch części. W pierwszej czytelnik znajdzie podstawowe zasady wypieku ciast w tym surowce podstawowe, podstawowe rodzaje ciast czy ogólne wiadomości o nadzieniach i ozdabianiu ciast. Element drugą stanową różnorodne przepisy posegregowane w kategoriach: Placki, placki z owocami i szarlotki, Baby, babki i strucle, Keksy, Pierniki i pierniczki, Torty, Serniki, Mazurki, Pączki i faworki, Ciasteczka i ciastka, Ciasta słone a także Wyroby nie pieczone i przepisy różne.Dzięki pokazywanej książce pdf nawet mało doświadczone osoby wyczarują w swej kuchni niejedną aromatyczną słodkość. Przepisy są bowiem w większości łatwe w wykonaniu, przy czym przy każdym z nich znajduje się lista niezbędnych składników a także zrozumiały i konkretny sposób wykonania. Mi osobiście bardzo brakowało ilustracji obrazującej gotowy wypiek. Co prawda kilka takowych znajduje się na końcu książki, jednakże jest to zaledwie mała element tego co znaleźć się tam powinno. Ponadto brak tu też informacji o okresie pieczenia, temperaturze pieczenia czy okresie przygotowania ;(Mimo to, nie zniechęcił mnie ten mankament i pokusiłam się o przygotowanie paru specjałów. Przyznam, że wynik był pyszny, wystarczyło tylko uruchomić wyobraźnię i samodzielnie udekorować ciasto. Całą publikację oceniam więc raczej pozytywnie. Dla początkującej gospodyni szczególnie pomocne mogą okazać się porady zawarte w pierwszej części. Dla każdego natomiast element druga będzie kopalnią smakowitych pomysłów a także inspiracją do próbowania nowości. Jeśli chodzi natomiast o same przepisy to są one bardzo różnorodne od tradycyjnych po te bardziej wyszukane i oryginalne. Właśnie przez to publikacja ta zdobyła moje uznanie. A ilustracje, no cóż, nie można mieć prawdopodobnie wszystkiego ;)Książka zdecydowanie jest godna polecenia ;)