Średnia Ocena:
Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach a także produktach żywnościowych w okresie przechowywania i przetwarzania.Zajmuje się też wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.W tomie 2 opisano: witaminy; rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; alergeny a także mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; toksyny surowców żywnościowych; dodatki do żywności i suplementy diety; analizę a także zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych a także dla pracowników gospodarki żywnościowej.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności |
Autor: | Sikorski Zdzisław, Staroszczyk Hanna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Chemia żywności. Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!