Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
"Kuchnia polska to jest to! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo szybko jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej słynnych kuchni europejskich.W ostatnich latach wydano dużo ebooków wspaniałych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, lecz nierzadko są to propozycje nie dla kucharzy amatorów, lecz dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Ciężko w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka ebook jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, lecz chcą zaskoczyć siebie i gości nieźle słynnymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, fantazja w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!"Kasia Bosacka
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej |
Autor: | Bosacka Katarzyna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Publicat |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Ładnie wydana, interesujące propozycje, dobra
Przepisów może nie jest wiele lecz przedstawione są w interesujący sposób. Można znaleźć tu propozycje dań na przyjęcia jak i na domowe niedzielne obiady :) książka ebook ładnie wydana, może być ciekawym pomysłem na upominek
przepisów dość mało, niezbyt ciekawe, nie warto kupić
Książka ebook z przepisami niby polskich dań, lecz porcje są w większości ogromne, no i niektóre składniki jakby za bardzo wyszukane i niestety nie tanie.
Całkiem przyjemna polska, świeża kuchnia. Znajdziemy tam kolorowe pierogi, carpaccio z buraka lecz i tradycyjne zupy z nutką nowoczesnego smaku. Polecam.
Dowiedziałam się jak inaczej podać śledzie, kaszankę czy jajka. Można wyczarować coś niebanalnego ze normalnych wydawałoby się składników. Kilka przetestowanych przepisów doskonale sprawdziło się na domowym przyjęciu. Na własną kolej czekają pierogi w paru interesujących wariantach. Książka ebook pełna inspiracji, do tego bardzo ładnie wydana, plus za zdjęcia. Polecam!
Cudownie wydana, ciekawie napisana...i na tym plusy się kończą. Książka ebook która nie nadaje się ani dla amatora, ani dla kogoś kto lubi i potrafi gotować. Mało przepisów, a te które są, są przeróbką zagranicznych dań na wersję polską z polskimi składnikami i również nie zawsze, jak chociażby "łosoś z kawiorem"