Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
100 przepisów, 500 stron! Air Fryer dla smakoszy to biblia dla tych, którzy pragną, by ich dania zmieniły się w ucztę zmysłów. Paweł Loroch oddaje w ręce czytelników książkę kucharską jedyną w swoim rodzaju - ponieważ także do czytania i oglądania, wzbogaconą o pakiet historyjek pełnych kulinarnych wspomnień i dużych marzeń. Przede wszystkim jednak to opowiadanie o smakoszostwie, jako sposobie postrzegania świata: odważnym, zmysłowym i pozbawionym wstydu. Serce książki stanowi sto przemyślanych przepisów Pawła Lorocha na dania, które własnoręcznie sfotografował, a następnie wyczarował z nich wyjątkowe obrazy z pomocą własnego ulubionego narzędzia. Dzięki temu mógł zwizualizować wszystkie migawki, które narodziły się w jego głowie podczas pisania. Dowiecie się, jak przyrządzić na śniadanie oszałamiające dubajskie naleśniki, na obiad wykwintne cordon bleu, a wieczorem zgrzeszyć z czadyjskim gulaszem orzechowym. Nie bójcie się próbować i eksperymentować. Pamiętajcie: prawdziwy smakosz przede wszystkim czerpie radość z życia! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Air Fryer dla smakoszy. 100 nowych autorskich przepisów z wiatropieca |
Autor: | Loroch Paweł |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Harde |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Cudowna oprawa graficzna i świetne wydanie.
Mówiąc o książce pdf "Air fryer dla smakoszy" musimy zacząć od wydania, ponieważ to pierwsza rzecz jaka rzuca nam się w oczy. Dość pokaźna i własne ważąca ksiażka w twardej oprawie ze wstążeczką pozwalającą zaznaczać, na którym przepisie jesteśmy. Druga rzecz jaka rzuca się w oczy to ogromna ilość zdjęć autora, potraw, lecz również takich dodających książce pdf klimatu, plus łatwe obrazki, a nawet coś w rodzaju mikro komiksów. Kolejną ciekawą i dość charakterystyczną rzeczą są niecodzienne nazwy przepisów, np. "Fish & chips- z lodnyńskiej mgły, wirującego wiatru i obietnicy trzasku piwnego ciasta" czy "Ratatouille, czyli szczur również może". Co do samej budowy książki to na początku otrzymujemy wstęp poruszający kwestie kim jest sam tytułowy smakosz, filozofię i mapę smaków, a nawet trochę więcej. Następnie mamy przepisy, które zostały podzielone w dość typowy sposób, czyli: leniwe śniadania i ekscytujące brunche, od lunchu do obiadu, od obiadu do kolacji a także desery i nocne grzeszki. Co do samych przepisów są one różnorakiej trudności i bardzo różnorodne, więc każdy znajdzie coś dla siebie. Opisywane dość przejrzyście, więc i z wykonaniem nikt nie powinien mieć zbyt wielkich problemów. Niestety większość nie należy do zbyt dynamicznych przepisów, lecz do takich wniosków można było dojść już po samym tytule 😉
Ilustracje z AI całkowicie dyskwalifikują tę książkę. Przepisy również są generowane w chatGPT?
Prześlicznie wydana książka ebook i wyjątkowo wartościowa pod kątem różnorodności samych przepisów a także dostarczanych emocji podczas czytania opowieści autora. Przepisy o różnorakim stopniu trudności a więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Humor, dowcip, anegdoty i mnóstwo interesujących przepisów - w końcu książka ebook kucharska po którą chętnie sięgam żeby poczytać a nie tylko przekartkować w poszukiwaniu pomysłu na coś do zjedzenie.