Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Następna idealna książka ebook Mariety Mareckiej! "Gdyby nie program »ABC gotowania« pewnie nie miałabym aż tyle odwagi, by napisać książkę, teraz już kolejną. Przyznam, że w pierwszej chwili tematyka programu nie do końca mi odpowiadała. Myślałam: Będę smażyć jajecznicę i robić mielone? Dziesięć odcinków i po temacie. Przygotowywanie kolejnych odcinków zmuszało mnie jednak do wymyślania coraz to świeżych prostych dań, z produktów niedrogich i prosto dostępnych. Zaczęłam odgrzebywać stare przepisy, wypytywać mamę, teściową i wszystkich innych, dzięki którym stawiałam pierwsze kroki w kuchni. Po pierwszym sezonie odzew ze strony widzów i efekty oglądalności pokazały, że chodzi właśnie o to, by gotować dla ludzi, przesadnie nie udziwniając. Może dzięki tej książce pdf ktoś zacznie gotować lub wprowadzi rewolucję w swoim dotychczasowym menu. Dzięki prostym pomysłom na dania życie będzie bardziej kolorowe." "ABC gotowania 2" to kontynuacja poprzedniej książki i jeszcze więcej pomysłów na pyszne, pożywne i łatwe w przygotowaniu dania dla całej rodziny!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | ABC gotowania 2 |
Autor: | Marecka Marieta |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Egmont Polska Sp. z o.o. |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Super Książka ebook
Książka ebook bardzo przydatna, posiada dużo dodatkowych porad a także łatwe, smaczne, domowe przepisy.
Jestem zadowolona z dokonanego zakupu. Zalecam tę pozycję!
Bardzo lubię programy Mariety, jej sposób mówienia i zachowania, a książka ebook jest ich kwintesencją. Przepisy są wyjątkowo starannie opracowane, dla mniej biegłych w sztuce kulinarnej pokazane na zdjęciach krok po kroku. Dominuje klasyka i prostota (co bardzo sobie cenię), lecz ciekawie podkręcona. Element druga podoba mi się bardziej - przepisy są zdecydowanie mniej tradycyjne, unowocześnione i lżejsze niż w pierwszej części. Za estetykę i przejrzystość opracowania należy się najwyższa nota!
książkę kupiłam w prezencie mojej mamie; upominek był bardzo udany, ponieważ mama wielbi oglądać program Mariety Mareciej na TVN Style, poza tym posiada pierwszą książkę tej autorki; cudownie wydana, zawiera cenne, interesujące i dla mnie nowe metody na wykorzystanie słynnych produktów, aby popichcić coś nowego i urozmaicić obiadki, jak zwykle ładnie dopracowana; książka ebook zawiera nawet fotografie instruktażowe
Mam element pierwszą i sądzę ją za jedną z najlepszych książek. Przepisy są proste do wykonania z polskiej tradycyjnej kuchni. Wierzę, że druga element jest podobna, choć to upominek pod choinkę, więc nie widziałam jej zawartości.
Gotowanie, to następny etap mojego dążenia do doskonałości... Każdy z nas ma dziedzinę, w której czuje się na prawdę nieźle i potrafi nie jedną osobę zadziwić własnymi umiejętnościami. Co tu ukrywać-gotować lubię, nie znaczy to jednak, że jestem jakimś mistrzem. Krok po kroku wszystkiego można się nauczyć. Wody na herbatę nie przypalam, a to już jest duży sukces. Z tym większym zainteresowaniem sięgam po takie pozycje jak ta."ABC gotowania 2", to obszerna publikacja podzielona na działy które kryją w sobie mnóstwo znanych, bądź mniej słynnych dań, przystawek, czy deserów. Krok po kroku mamy tu przedstawione, co i jak przyrządzić, żeby wyszło jak najlepsze, a równocześnie, żeby nie sprawiło to nam, jakichś nadmiernych problemów. Jak już wspominałem, wszystkiego można się nauczyć tym bardziej cieszą takie poradniki, które równocześnie są niejaką biblią początkującego kucharza. Jednak dla bardziej zaawansowanych mistrzów, także znajdzie się nie jedno danie.Podsumowując, bardzo niezła książka, z której wyciągnąłem parę przepisów, na na prawdę ciekawe dania. Jednocześnie ich przygotowanie, jest tak przejrzyście przedstawione, że nikomu nie powinno to sprawić trudności. A następny plus to znakomite wydanie. Aż ślinka cieknie, gdy się spogląda na niektóre fotografie. Pozostaje mi polecić wszystkim amatorom dobrej kuchni, którzy lubią sami przygotować własne dania. Ponieważ pragnąć to móc.
Łatwe i smaczne przepisy na cały dzień. Doskonała dla osób dopiero zaczynających własną przygodę z gotowaniem.
Doskonała książka ebook dla pasjonatów gotowania. Zarówno tych początkujących, jak i zaawansowanych. :)
W tej obszernej publikacji znalazłam przepisy na potrawy posegregowane w kilka rozdziałów: Trochę podstaw, Śniadania, Przekąski, Zupy, Obiady, Desery i Krok po kroku. Znaczna różnorodność i oryginalność każdego z przepisów sprawiły, że bardzo dynamicznie całość zdobyła moje uznanie. Na pewno nie znalazły się tu tylko tradycyjne czy słynne potrawy. Powiedziałabym, że w większości przepisy zaproponowane przez autorkę są daniami popularnymi, lubianymi i takimi naszymi. Osobom, które jednak lubią eksperymenty i nowe smaki ta lektura na pewno też dostarczy interesujących pomysłów i inspiracji. Do realizacji przepisów autorka książki użyła produktów w większości popularnych, czasem są to produkty może troszkę mniej słynne lecz myślę, że mimo to raczej dostępne, także bez obaw. Układ książki jest łatwy i przystępny. Jedna strona to zazwyczaj jeden przepis wzbogacony o dużą ilustrację gotowego dania a także mniejsze fotografie prezentujące etapy gotowania krok po kroku. Przy każdym znajdziemy informację o ilości i rodzaju niezbędnych składników do jego realizacji, też wzbogacone o maleńkie fotki, bardzo szczegółowym sposobie przygotowania a także ogólną informację o danym przysmaku. Znajdują się tu również info odnoszące się do czasu potrzebnego na przygotowanie danego dania a także o ilości porcji jakie otrzymamy używając dokładnie takiej ilości składników jakie znajdują się w przepisie. Brak tu wiadomości odnośnie stopnia trudności czy kaloryczności, choć może tę ostatnią niekoniecznie chciałabym poznać. Są natomiast bardzo przydatne info na temat np. przechowywania naszego dania gdy przygotowaliśmy go zbyt wiele. Autorka pisze jak długo i w jakich warunkach to zrobić najlepiej, jak potem odgrzewać nasz posiłek żeby smakował tak jakbyśmy go właśnie przyrządzili, z czego zrezygnować gdy np. danie ma być podane też dziecku. Co interesujące każdy epizod poprzedzają jakieś porady autorki a i na początku dużo jest wiedzy ogólnej dla mniej doświadczonych osób. Warto jest więc zdecydowanie zapoznać się z nimi rozpoczynając przygodę z gotowaniem. Przepisy autorki zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie, są raczej łatwe w przyrządzeniu i można je wykorzystać na każdą okazję. Nie miałam okazji zapoznać się z jej pierwszą książką, więc nie mogę ich porównać, niemniej jednak ta wypadła naprawdę imponująco. Niektóre z przepisów są bardziej inne mniej popularne, jakby jednak nie było zawsze znajdzie się coś czego się nie wie, jakiś interesujący pomysł, inspiracja a przyznam, że autorka w książce pdf zamieściła ich całe mnóstwo. Poza tym osobiście wolę korzystać na spokojnie z książki niż szukać inspiracji w sieci czy TV a potem zastanawiać się gdzie tak właściwie znalazłam przepis, który niedawno wpadł mi w oko i jak go odtworzyć Publikacja jest obszerna wiec i pomysłów kryje ogrom. Upatrzyłam już sobie kilka przepysznych pomysłów i na pewno pokuszę się o ich przygotowanie przy bliskiej okazji. Już nie mogę się jednak doczekać aż zobaczę minę rodziny na widok moich najwieższych rewelacji. Zachęcam do zapoznania się z prezentowaną publikacją i jestem niemalże pewna, że znajdzie ona grono entuzjastów, do których osobiście należę ;)
Książka ebook jest tak samo super, jak pierwsza część, a nawet lepsza. W ebookach Mariety najbardziej podoba mi się to, żprzepisy są dosyć łatwe i niezbyt kosztowne. A co do samych potraw: są PYSZNE !
Zalecam świetne przepisy. Dla wszystkich, którzy mniej albo bardziej odnajdują się w kuchni ;)
Jeśli podobała wam się pierwsza część, to ta jest jeszcze lepsza, jeśli nie - może teraz się przekonacie.
Długo szukałam książki, która zawierałaby przepisy składające się ze składników prostych, które można kupić w sklepie osiedlowym i nie będzie to topinambur :) znalazłam najpierw pierwszą element ABC Gotowania, a drugą element kupiłam jak tylko pojawiła się w Empiku :) Kocham te książki! Wreszcie wróciłam do robienia placków ziemniaczanych - metoda zaproponowana przez Marietę pięknie łatwa - a wcześniej na nią nie wpadłam.