sernik z biaej czekolady

Szczegóły
Tytuł sernik z biaej czekolady
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z biaej czekolady PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z biaej czekolady PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z biaej czekolady - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z białej czekolady Składniki na spód: • 250 g mąki • 200 g masła • 125 g jasnego brązowego cukru (dałam mniej) • 100 g zmielonych migdałów • 1 żółtko W dużej misce wymieszać składniki. Szybko wyrobić, owinąć foli ą, schłodzi ć w   lodówce 2 godziny.  Formę (tortownica o średnicy min. 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wcisnąć  w nią schłodzone ciasto, robiąc także 2 cm boki. Piec w piekarniku nagrzanym do 160ºC przez 20 minut pod przykryciem z papieru do  pieczenia, zdjąć papier i piec kolejne 10 minut na złoty kolor, ostudzi ć. Składniki na masę serową: • 1 kg twarogu śmietankowego (używam zmielonego tłustego twarogu  President)   • 235 g drobnego cukru do wypieków (dałam mniej) • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii • 100 ml mleka • 500 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i ostudzonej • 5 dużych jajek, osobno białka i żółtka Ser ubić z cukrem i ekstraktem na kremową masę. Dodać mleko, czekoladę, ubija ć.   Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając żółtka, wmieszać do masy  serowej. Całość wylać na podpieczony wcześniej spód. Piec w temperaturze 170ºC przez 50 ­ 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Schłodzić w lodówce przez 3 godziny, najlepiej przez całą noc; podawać z kwaśnymi   owocami. Smacznego :) * piekłam z 3/4 przepisu w tortownicy o średnicy 24 cm Strona 2