sernik z biaej czekolady
Szczegóły |
Tytuł |
sernik z biaej czekolady |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z biaej czekolady PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z biaej czekolady PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik z biaej czekolady - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z białej czekolady
Składniki na spód:
• 250 g mąki
• 200 g masła
• 125 g jasnego brązowego cukru (dałam mniej)
• 100 g zmielonych migdałów
• 1 żółtko
W dużej misce wymieszać składniki. Szybko wyrobić, owinąć foli ą, schłodzi ć w
lodówce 2 godziny.
Formę (tortownica o średnicy min. 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wcisnąć
w nią schłodzone ciasto, robiąc także 2 cm boki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160ºC przez 20 minut pod przykryciem z papieru do
pieczenia, zdjąć papier i piec kolejne 10 minut na złoty kolor, ostudzi ć.
Składniki na masę serową:
• 1 kg twarogu śmietankowego (używam zmielonego tłustego twarogu
President)
• 235 g drobnego cukru do wypieków (dałam mniej)
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
• 100 ml mleka
• 500 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i ostudzonej
• 5 dużych jajek, osobno białka i żółtka
Ser ubić z cukrem i ekstraktem na kremową masę. Dodać mleko, czekoladę, ubija ć.
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając żółtka, wmieszać do masy
serowej.
Całość wylać na podpieczony wcześniej spód.
Piec w temperaturze
170ºC przez 50 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.
Schłodzić w lodówce przez 3 godziny, najlepiej przez całą noc; podawać z kwaśnymi
owocami.
Smacznego :)
* piekłam z 3/4 przepisu w tortownicy o średnicy 24 cm
Strona 2