sernik z biaej czekolady
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | sernik z biaej czekolady |
Rozszerzenie: |
sernik z biaej czekolady PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd sernik z biaej czekolady pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. sernik z biaej czekolady Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
sernik z biaej czekolady Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z białej czekolady
Składniki na spód:
• 250 g mąki
• 200 g masła
• 125 g jasnego brązowego cukru (dałam mniej)
• 100 g zmielonych migdałów
• 1 żółtko
W dużej misce wymieszać składniki. Szybko wyrobić, owinąć foli ą, schłodzi ć w
lodówce 2 godziny.
Formę (tortownica o średnicy min. 26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wcisnąć
w nią schłodzone ciasto, robiąc także 2 cm boki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 160ºC przez 20 minut pod przykryciem z papieru do
pieczenia, zdjąć papier i piec kolejne 10 minut na złoty kolor, ostudzi ć.
Składniki na masę serową:
• 1 kg twarogu śmietankowego (używam zmielonego tłustego twarogu
President)
• 235 g drobnego cukru do wypieków (dałam mniej)
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
• 100 ml mleka
• 500 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i ostudzonej
• 5 dużych jajek, osobno białka i żółtka
Ser ubić z cukrem i ekstraktem na kremową masę. Dodać mleko, czekoladę, ubija ć.
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając żółtka, wmieszać do masy
serowej.
Całość wylać na podpieczony wcześniej spód.
Piec w temperaturze
170ºC przez 50 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku.
Schłodzić w lodówce przez 3 godziny, najlepiej przez całą noc; podawać z kwaśnymi
owocami.
Smacznego :)
* piekłam z 3/4 przepisu w tortownicy o średnicy 24 cm
Strona 2