sernik z bia czekolad i urawinami

Szczegóły
Tytuł sernik z bia czekolad i urawinami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z bia czekolad i urawinami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z bia czekolad i urawinami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z bia czekolad i urawinami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z białą czekoladą i żurawinami Składniki na spód: • 120 g ciastek digestive • 50 g masła, roztopionego Ciastka pokruszyć wałkiem lub blenderem. Dodać roztopione masło, połączyć. Formę  tortownicę o średnicy 20 ­ 22 cm wyłożyć folią. Na dno wcisnąć masę ciasteczkową,   wyrównać. Włożyć do lodówki na 30 minut. Składniki na masę serową: • 1/4 szklanki kremówki (60 ml) • 130 g białej czekolady + 70 g na polewę  • 375 g kremowego lub 3 ­ krotnie mielonego twarożku • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczy • ½ szklanki (110 g) cukru pudru • 1 jajko Ponadto: • 150 ­ 200 g mrożonych żurawin W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z kremówką. Wymieszać. Masa powinna być  gładka, ostudzić. Mikserem ubić ser, skórkę pomarańczy, cukier i jajko, masa  powinna mieć gładką konsystencję. Wmieszać ochłodzoną czekoladę. Masę serową  wyłożyć na ochłodzony spód. Na górę wysypać zamrożone żurawiny. Piec około 1 godziny w temperaturze 160°C. Po wystudzeniu polać polewą z białej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli   wodnej (można dodać 2 łyżki kremówki, jeśli masa jest zbyt gęsta). Sernik powinien  poleżakowac w lodówce przynajmniej ze 3 godziny. Dopiero wtedy uzyska  odpowiednią konsystencję. Smacznego :)  Strona 2