sernik z bia czekolad i urawinami
Szczegóły |
Tytuł |
sernik z bia czekolad i urawinami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik z bia czekolad i urawinami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z bia czekolad i urawinami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik z bia czekolad i urawinami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik z białą czekoladą i żurawinami
Składniki na spód:
• 120 g ciastek digestive
• 50 g masła, roztopionego
Ciastka pokruszyć wałkiem lub blenderem. Dodać roztopione masło, połączyć. Formę
tortownicę o średnicy 20 22 cm wyłożyć folią. Na dno wcisnąć masę ciasteczkową,
wyrównać. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Składniki na masę serową:
• 1/4 szklanki kremówki (60 ml)
• 130 g białej czekolady + 70 g na polewę
• 375 g kremowego lub 3 krotnie mielonego twarożku
• 1 łyżeczka startej skórki pomarańczy
• ½ szklanki (110 g) cukru pudru
• 1 jajko
Ponadto:
• 150 200 g mrożonych żurawin
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z kremówką. Wymieszać. Masa powinna być
gładka, ostudzić. Mikserem ubić ser, skórkę pomarańczy, cukier i jajko, masa
powinna mieć gładką konsystencję. Wmieszać ochłodzoną czekoladę. Masę serową
wyłożyć na ochłodzony spód. Na górę wysypać zamrożone żurawiny.
Piec około 1 godziny w temperaturze
160°C. Po wystudzeniu polać polewą z białej czekolady, rozpuszczonej w kąpieli
wodnej (można dodać 2 łyżki kremówki, jeśli masa jest zbyt gęsta). Sernik powinien
poleżakowac w lodówce przynajmniej ze 3 godziny. Dopiero wtedy uzyska
odpowiednią konsystencję.
Smacznego :)
Strona 2