sernik z bia czekolad i malinami

Szczegóły
Tytuł sernik z bia czekolad i malinami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik z bia czekolad i malinami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik z bia czekolad i malinami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik z bia czekolad i malinami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik z białą czekoladą i malinami Składniki na spód: • 200 g ciastek digestive w ciemnej czekoladzie • 90 g białej czekolady • 80 g masła Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć szczelnie folią aluminiow ą (najlepiej zrobi ć to,   jak pokazałam przy serniku nowojorskim). Ciastka pokruszyć blenderem lub wałkiem.  W garnuszku z grubym dnem rozpuścić masło z białą czekoladą, na małym gazie,   mieszając jednocześnie, by się nie przypaliło. Rozpuszczone wymieszać z ciastkami.   Wyłożyć dno tortownicy, schłodzić przez pół godziny w lodówce.  Składniki na masę serową: • pół szklanki kremówki • 200 g białej czekolady • 250 g serka mascarpone • 250 g zmielonego twarogu lub twarożku kremowego • 1/4 szklanki cukru pudru • 3 jajka • 2 białka • 400 g świeżych malin Kremówkę umieścić w garnuszku z grubym dnem, zagotować (mieszając), wrzucić  połamaną białą czekoladę, gotować do jej rozpuszczenia, cały czas mieszaj ąc. Lekko   ostudzić. Mikserem ubić mascarpone, twarożek i cukier. Po kolei wbija ć jajka, miksuj ąc. Wla ć  miksturę czekoladową, miksując do połączenia. W osobnym naczyniu ubić 2 białka.   Wlać je do masy serowej razem z 250 g malin, delikatnie wymiesza ć. Gotową masę serową wylać na ochłodzony spód z ciastek. Piec około 1,5 godziny w  temperaturze 160°C. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sernik po wystudzeniu powinien być schłodzony w lodówce minimum przez 3  godziny, a najlepiej przez całą noc. Podawać z resztą malin, oprószony cukrem  pudrem. Smacznego :)  Strona 2