sernik mocno cytrynowy
Szczegóły |
Tytuł |
sernik mocno cytrynowy |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
sernik mocno cytrynowy PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik mocno cytrynowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
sernik mocno cytrynowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sernik mocno cytrynowy
Składniki:
• 1 kg sera twarogowego tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej
dwukrotnie
• 2 łyżki mąki ziemniaczanej
• 5 jajek (osobno żółtka i białka)
• 6 cytryn (do otarcia skórki, bez białego albedo jest gorzkie) + sok z jednej
• 125 g miękkiego masła
• 1 ¼ szklanki cukru (lub więcej, jeśli lubicie mocno słodkie serniki, mi tyle
wystarczyło)
Żółtka utrzeć z cukrem do białości (ja robię to mikserem z przystawką do ubijania
białek). Dodać resztę składników, poza białkami, dokładnie zmiksować. Białka ubić
na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać do masy serowej.
Masę serową wylać do tortownicy o średnicy 23 cm. Piec około 50 minut do 1
godziny w temperaturze 170ºC (do tzw. suchego patyczka).
Smacznego :)
Strona 2