sernik mocno cytrynowy

Szczegóły
Tytuł sernik mocno cytrynowy
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

sernik mocno cytrynowy PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie sernik mocno cytrynowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

sernik mocno cytrynowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sernik mocno cytrynowy Składniki: • 1 kg sera twarogowego tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej  dwukrotnie • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 5 jajek (osobno żółtka i białka) • 6 cytryn (do otarcia skórki, bez białego albedo ­ jest gorzkie) + sok z jednej  • 125 g miękkiego masła • 1 ¼ szklanki cukru (lub więcej, jeśli lubicie mocno słodkie serniki, mi tyle   wystarczyło) Żółtka utrzeć z cukrem do białości (ja robię to mikserem z przystawką do ubijania   białek). Dodać resztę składników, poza białkami, dokładnie zmiksować. Białka ubić  na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę serową wylać do tortownicy o średnicy 23 cm. Piec około 50 minut ­ do 1   godziny w temperaturze 170ºC (do tzw. suchego patyczka).  Smacznego :) Strona 2