(odc.49) duxelle

Szczegóły
Tytuł (odc.49) duxelle
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.49) duxelle PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.49) duxelle PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.49) duxelle - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.49) duxelle Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.49) trudność: łatwe Składniki grzyby: majówki wiosenne, gęsówki fioletowawe, lejkowce dęte, pieprzniki jadalne oliwa z oliwek sól i pieprz ½ główki czosnku kilka gałązek tymianku masło sok z cytryny Przygotowanie Grzyby oczyścić pędzelkiem. W razie potrzeby szybko umyć i otrząsnąć na durszlaku. Rozgrzać patelnię, nalać trochę oliwy. Grzyby wrzucać po kolei – można je pokroić, albo lepiej porozrywać palcami. Potrząsnąć. Smażyć. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Czosnek drobniutko pokroić. Nie wrzucać czosnku za wcześnie, mógłby się spalić, a reszta stałaby się nieco gorzka. Dorzucić tymianek. Potrząsnąć. Grzyby puszczą soki, które z czasem się wygotują i grzyby znów zaczną się smażyć. Potrząsnąć. Część grzybów przełożyć na deskę do krojenia i pokroić je. Do grzybów na patelni dolać odrobinę wody, żeby uzyskać kremowy sos. Zamieszać. Dodać kawałek masła. Wyłączyć palnik. Potrząsnąć. Dodać 5 kropli soku z cytryny, żeby zaostrzyć smak. Potrząsnąć. Zamieszać. Pokrojone grzyby przełożyć z powrotem na patelnię. Wymieszać. © Jamie Oliver