(odc.45) bakłażany z czekoladą

Szczegóły
Tytuł (odc.45) bakłażany z czekoladą
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.45) bakłażany z czekoladą PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.45) bakłażany z czekoladą PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.45) bakłażany z czekoladą - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.45) bakłażany z czekoladą Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.45) ilość osób: 6 trudność: łatwe Składniki 10-12 małych, wąskich bakłażanów Sos 4-5 łyżek (60-75 ml) brandy 500 ml śmietany kremówki 3-4 łyżeczki (15-20 ml) cukru 200 g gorzkiej czekolady (70% kakao) Nadzienie 225 g serka ricotta 115 g owoców kandyzowanych 1 łyżka (15 ml) cukru 115 g gorzkiej czekolady (70% kakao) Dodatkowo maliny Przygotowanie Zagotować wodę w rondlu. Ułożyć bakłażany pojedynczą warstwą w bambusowym koszyku lub we wkładce do gotowania na parze i umieścić na rondlu. Przykryć i gotować na parze ok. 5 minut, aż będą miękkie. Zdjąć z rondla i ostudzić. Przygotować sos Wlać brandy na patelnię i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty. Można zapalić, ale wówczas należy od razu wyłączyć gaz. Zdjąć patelnię z ognia, wlać śmietanę i wsypać cukier, zamieszać. Poczekać aż śmietana się zagrzeje, powinna być letnia. Pokroić czekoladę na kawałki i wrzucić do śmietany, zamieszać. Przygotować nadzienie Przełożyć serek do miseczki. Posiekać owoce kandyzowane i czekoladę, dodać do serka. Wsypać cukier i wszystko razem dobrze wymieszać. Naciąć bakłażany wzdłuż i nałożyć łyżeczką nadzienie. Ułożyć bakłażany w misce tak, by ogonki sterczały do góry. Wymieszać sos trzepaczką. Dużą łyżką wylać na bakłażany tyle sosu, aby nie przykryć ogonków. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na 2 dni. Nakładać łyżką porcje bakłażanów na talerze i podawać z malinami. © Jamie Oliver