(odc.43) wiosenne minestrone

Szczegóły
Tytuł (odc.43) wiosenne minestrone
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.43) wiosenne minestrone PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.43) wiosenne minestrone PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.43) wiosenne minestrone - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.43) wiosenne minestrone Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.43) ilość osób: 4 trudność: łatwe Składniki ½ bulwy fenkułu pęczek dymki oliwa do smażenia 100 g szparagów ½ kalafiora 100 g żółtej fasolki szparagowej 6 małych cukinii 100 g zielonej fasolki szparagowej 1 puszka pomidorów bez skóry 1 litr bulionu lub wody 100 g spaghetti 100 g groszku 100 g wyłuskanego młodego bobu sól i pieprz Dodatkowo Pesto, świeża bazylia, parmezan Przygotowanie Odkroić górne końce fenkułu. Pokroić fenkuł w kostkę. Pokroić dymkę na plasterki. Rozgrzać na patelni oliwę. Wrzucić fenkuł i dymkę i smażyć ok. 15 minut na małym ogniu, uważając żeby się nie przypaliło. Mieszać od czasu do czasu. Odkroić czubki szparagów i odłożyć na bok. Resztę szparagów pokroić na kawałki ok. 1 cm i wrzucić na patelnię. Skroić różyczki z kalafiora i pokruszyć na patelnię, zamieszać. Pokroić fasolkę na kawałki ok. 1 cm, cukinię w plasterki 1 cm. Wrzucić na patelnię i zamieszać. Dodać pomidory i lekko rozgnieść. Wlać wodę lub bulion, zamieszać i zagotować. Zawinąć spaghetti w ściereczkę i połamać, przesuwając po krawędzi blatu. Wsypać makaron do zupy i zamieszać. Gotować dopóki spaghetti nie będzie miękkie (ok. 6-10 minut). Wrzucić groszek, bób i czubki szparagów, zagotować. Przełożyć 2-3 chochle zupy do malaksera, zmiksować i wlać z powrotem na patelnię. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z pesto, posypane porwaną świeżą bazylią i startym parmezanem. © Jamie Oliver