(odc.42) piccalilli, czyli warzywa w occie(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.42) piccalilli, czyli warzywa w occie(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.42) piccalilli, czyli warzywa w occie(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.42) piccalilli, czyli warzywa w occie(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.42) piccalilli, czyli warzywa w occie(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.42) piccalilli, czyli warzywa w occie Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.42) trudność: łatwe Składniki Mieszanka oczyszczonych i pokrojonych, surowych warzyw: biała fasola, fasola szparagowa, brokuły, szalotki, papryczki chilli, ogórek, korzeń fenkuła 2 garści soli woda Sos 1 łyżeczka kminu włoskiego 2 łyżeczki nasion czarnej gorczycy 2 łyżeczki kurkumy 1 zmielonej, białej gorczycy 3 czubate łyżeczki mąki nieco startej gałki muszkatołowej butelka octu kawałek świeżego imbiru czosnek kilka łyżek cukru 1 niedojrzałe mango, obrane i pokrojone na cząstki 1 czerwone, starte jabłko Przygotowanie Warzywa oczyścić, pokroić, wrzucić do miski. Dodać dwie garście soli i zalać wodą. Jeśli piccalilli ma wytrzymać rok, warzywa powinny stać w wodzie przez dobę. Jeśli ma być zjedzone szybciej, wystarczy kilka godzin moczenia. Przygotować marynatę Do rondla wsypać kmin włoski, nasiona czarnej gorczycy, kurkumę. Lekko podgrzać, dodać zmieloną, białą gorczycę i mąkę, wymieszać. Dosypać zmieloną gałkę muszkatołową. Dolać ocet, rozetrzeć sos trzepaczką i doprowadzić do wrzenia. Dodać świeży, starty imbir. Dodać starty czosnek i cukier. Doprowadzić do wrzenia. Odcedzić warzywa z wody i zostawić, aby obciekły. Wrzucić warzywa do sosu i wmieszać. Mango pokroić na plastry, obrać i podzielić na kawałki. Dorzucić do rondla. Jabłko utrzeć ze skórką i dodać do warzyw. Wymieszać, zmniejszyć płomień i przykryć pokrywką. Gotować przez 6 minut. Warzywa nie powinny być zupełnie miękkie, lecz całkowicie pokryte sosem. Gorące warzywa przełożyć do wysterylizowanych słoików. Nakładać do pełna i dociskać łyżką, żeby dokładnie wypełniły naczynie. Zakręcić szczelnie i gdy warzywa wystygną, wstawić do lodówki. Można je przechowywać przez pół roku, podawać do zimnych mięs i serów. © Jamie Oliver