(odc.42) kurczak pieczony w cieście

Szczegóły
Tytuł (odc.42) kurczak pieczony w cieście
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.42) kurczak pieczony w cieście PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.42) kurczak pieczony w cieście PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.42) kurczak pieczony w cieście - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.42) kurczak pieczony w cieście Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.42) trudność: trudne Składniki kurczak o wadze 2 kg 1 cytryna garść liści świeżej szałwi sól pieprz oliwa kilka ząbków czosnku Ciasto 1 kg mąki woda 2 łyżki nasion kopru Przygotowanie Nalać wodę do rondelka, wrzucić cytrynę i gotować przez 10 minut, żeby skórka zmiękła. Szałwię opłukać, włożyć na chwilę do wrzątku lub przez 10 sekund potrzymać pod strumieniem bardzo gorącej wody z kranu. Wrzucić do moździerza, dodać solidną szczyptę soli i ząbki czosnku. Rozgnieść, dosypać pieprz, dolać oliwę, rozetrzeć. Natrzeć marynatą mięso. Wyjąć cytrynę z wody, nakłuć czubkiem noża i włożyć do wnętrza kurczaka. Zrobić ciasta. Wysypać mąkę na stolnicę, dodać nasiona kopru. Wlać dość wody, żeby zagnieść miękkie ciasto. Wyrabiać, aż będzie miękkie i elastyczne. Jeśli się klei, dosypać mąki, jeśli jest zbyt suche, dolać wody. Podsypać mąką i rozwałkować na placek o grubości centymetra. Na środku placka położyć kurczaka, polać resztą marynaty. Założyć brzegi ciasta, aby szczelnie okryły kurczaka. Brytfannę wyłożyć gazetą, umieścić kurczaka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250°C stopni. Piec przez dwie godziny. Po wyjęciu z piekarnika, pozostawić w cieście, aby kurczak powoli dochodził. Tuż przed podaniem usunąć ciasto. © Jamie Oliver