(odc.41) zupa z owoców morza

Szczegóły
Tytuł (odc.41) zupa z owoców morza
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.41) zupa z owoców morza PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.41) zupa z owoców morza PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.41) zupa z owoców morza - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.41) zupa z owoców morza Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.41) trudność: trudne Składniki 4 łyżki stołowe oleju kokosowego 3 łyżeczki nasion czarnej gorczycy garść liści curry 2 łyżeczki kminu włoskiego 1 łyżeczka przyprawy garam masala kawałek świeżego imbiru nieco sproszkowanej chilli kilka papryczek chilli nieco kurkumy 8 ząbków czosnku 2 cebule 2 garści ryżu basmati 2 szklanki wody kilka kawałków piotrosza lub innej, białej ryby kilka kawałków barweny kilka kawałków albakory garść sercówek lub innych skorupiaków kilka świeżych krewetek mleko kokosowe sól sok z limonki Przygotowanie W dużym rondli rozgrzać olej kokosowy. Dorzucać kolejno przyprawy, każdą smażąc przez chwilę. Zacząć od nasion czarnej gorczycy. Następnie dodać liście curry, kmin włoski w całości, garam masalę, sproszkowane chilli, kurkumę, posiekane papryczki chilli, drobno starty imbir, czosnek pokrojony w cienkie plasterki i drobno pokrojoną cebulę. Zwiększyć ogień, wsypać ryż, wlać wodę. Wymieszać i gotować przez 5 minut. Na wierzchu ułożyć ostrożnie kawałki ryb, jeden gatunek na drugim. Najpierw piotrosza, potem barwenę i na końcu albakorę. Na wierzchu ryb ułożyć sercówki i dorzucić kilka krewetek. Wsypać sól, doprowadzić całość do wrzenia. Nakryć pokrywką i zmniejszyć płomień. Zupa powinna się tak gotować przez kwadrans. Gdy porcje ryb rozpadają się na kawałki, należy je rozdrobnić. Zmniejszyć ogień i dolać mleko kokosowe. Dokładnie wymieszać, znów doprowadzić do wrzenia. Spróbować, w razie potrzeby dodać trochę soku z limonki i nieco soli. Podawać. © Jamie Oliver